Már nagyon keresik a Microsoft új vezetőjét

Vágólapra másolva!
Gőzerővel keresik Steve Ballmer utódját: hétfőn három-öt fősre szűkíti a jelöltek számát a cég igazgatótanácsa.
Vágólapra másolva!

Erről a Bloomberg amerikai üzleti lap számolt be belső forrásokból. Az eddigi vezérigazgató, Steve Ballmer augusztusban jelentette be, hogy egy éven belül távozik, de ha jól sikerülnek a meghallgatások, a következő vezérigazgatót már decemberben kiválaszthatják - írja a lap.

A külső jelöltek között van állítólag a Ford vezérigazgatója, Alan Mulally és Stephen Elop, a Nokia cég mobiltelefonos részlegének vezérigazgatója: Elop korábban a Microsoft egyik felsővezetője volt, a Nokia felvásárlásával pedig újból a cég munkatársa lett. A lap forrásai szerint mivel a cég a Microsoft teljes átalakítása, valószínű, hogy a céghez kívülről érkező jelölt kerül majd a vállalat élére. A belső alkalmazottak közül Tony Bates üzletfejlesztési vezető, és a felhőalapú szolgáltatásokat felügyelő Satya Nadella, illetve Kevin Turner, a cég általános vezérigazgató-helyettes neve merült fel lehetséges utódként.

A Microsoft jelenleg végzi saját maga átalakítását a szoftverfejlesztéssel foglalkozó cégből egy eszközöket és szolgáltatásokat kínáló vállalattá, hogy versenyképesebb lehessen a Google-lel és az Apple-lel szemben.