Vágólapra másolva!
A Magyar Kézilabda Szövetség vizsgálatot indított a hétvégi meccsen történt incidens miatt. A szurkolók viszont állítják: nem a háborús bűnökkel vádolt Csatáryt éltették a Debrecen elleni meccsen kifeszített molinón.

Elsőként a Népszava számolt be arról, hogy a szombati Békéscsaba-Debrecen nőikézilabda-mérkőzésen a szurkolók egy Csatáry Lászlót éltető molinót feszítettek ki. Később az Ultrasliberi.hu honlapra is felkerültek fotók az akcióról.

A történet röviden: a meccs második félidejében a hazai drukkerek egy "Veled vagyunk, Csatáry Laci!" feliratú traszparenst emeltek a magasba, amire a vendég drukkerek náci karlendítéssel és "Sieg heil"-kiáltással válaszoltak - adta hírül az Origo is. Korábban a Ferencváros stadionjában volt látható hasonló molinó. Abból az ügyből óriási botrány lett, a Fradi elnöke több fórumon is kénytelen volt bocsánatot kérni. Kubatov Gábor akköor azt is megígérte, hogy felkutatják a molinó készítőit és kitiltják őket a stadionból.

A hétvégi akció után a magyar Kézilabda Szövetség is vizsgálatot rendelt el az ügyben - tudatta az MTI.

A beol.hu viszont arról számolt be, hogy a szurkolók nem a 99 éves korában elhunyt háborús bűnöst éltették, hanem "az Előre régi szurkolójának Csatáry Lászlónak, becenevén Csutaknak üzentek, aki jelenleg hajléktalan, így nem tud kijárni a meccsekre, de mindig szorít a lila-fehéreknek. Csutak most alkoholelvonóra készül, és azért üzentek neki a szurkolók a feliarattal, hogy ebben az elhatározásában morálisan segítsék, támogassák."

Kérdés persze, hogy ha ez valóban így volt, akkor a debreceni szurkolók, vajon miért éltettek náci karlendítéssel egy jobb sorsa érdemes hajléktalant? A debreceni klub egyelőre nem adott ki közleményt az ügyben.