A FÉG megmentője a Praktikert is vinné

Vágólapra másolva!
Megvenné a FÉG korábbi felvásárlója a Praktiker magyarországi üzleteit. Az MPF Holding 3 milliárd forint értékű beruházást is tervez.
Vágólapra másolva!

Megvásárolná és feltőkésítené a Praktiker magyarországi áruházait az MPF Holding; a cégcsoport szingapúri anyavállalata egy kínai befektetővel közösen már hivatalosan is bejelentette vételi szándékát – közölte az MPF.

A Magyarországon tizenkilenc nagy- és két miniáruházzal jelen lévő Praktiker megvásárlását és feltőkésítését saját forrásból biztosítanák. A cégcsoport közel 10 millió euró (3 milliárd forint) nagyságú befektetést tervez az esetlegesen tulajdonába kerülő barkácsáruházláncnál, így biztosítva a szilárd üzleti hátteret a beszállítók számára, és a közel 1200 munkahely megtartását. Az MPF heteken belül várja a választ vételi ajánlatára a német felszámolótó.

A cégcsoport előző hazai befektetése a csőd szélén álló, több mint százéves múltra visszatekintő FÉG fűtőkészülékgyár megvásárlása volt. A gyár az átszervezés és feltőkésítés után ma a beszállítókkal együtt közel 300 főnek biztosít munkát.

A holding magyarországi befektetései közé tartozik például az MPF Holding Logisztikai és Kereskedelmi Zrt., illetve a Widenta csiszolószerszámgyár, befektetésekkel rendelkezik egyebek mellett a logisztika, a bútoripar, az építőipari kemikáliák területén. A cégcsoport vállalatai és termékei a világ több pontján megtalálhatóak Kínától az Egyesült Államokig.

A Baumarkt Praktiker International GmbH, a Magyarországon 21 áruházat működtető Praktiker Építési és Barkácspiacok Magyarország Kft. anyavállalata október közepén kérte felszámolását.

A valamennyi érdekeltségét együttvéve 20 ezer embert foglalkoztató Praktiker AG július elején közölte, hogy fizetésképtelenné vált. A cégcsoport csődgondnokai szeptember elején jelentették be, hogy mivel nem sikerült befektetőt találni a 130 tagú németországi Praktiker barkácsáruház-hálózat üzemeltetésének folytatására, a márkát kivezetik a német piacról.