A legjobb ajándék Mikulásra

Mikulásfalva, Mikulás, Nagykarácsony, állatsimogató
Vágólapra másolva!
Újra itt az alkalom, hogy felejthetetlen élményt szerezzünk a kicsiknek: a Mikulás már két rezidencián is várja látogatóit. 
Vágólapra másolva!

Szerencsére már jó ideje nem kell Lappföldig utazni ahhoz, hogy személyesen is találkozzunk a Mikulással. A nagykarácsonyi Mikulásrezidencia november 15-én nyitott, és egészen december 22-ig várja a családokat, gyerekcsoportokat az egész ország területéről. A szervezők az idén hozzávetőlegesen húszezer vendéget várnak.

A Mikulás jól bírja a gyűrődést Forrás: MTI

Mikulásfalva első látogatói ma már felnőttek, hiszen 18 év telt el a hely megnyitása óta. Az egész kezdeményezés alapja a Szeretetposta volt: több tízezer karácsonyi képeslap érkezett a Magyar Posta jóvoltából Nagykarácsony településen keresztül, hogy adventi bélyegzővel ellátva küldjék tovább a karácsonyi üdvöleteket.

Az első Mikulásház 1995-ben készült el a helyi önkormányzat és a Magyar Mikulás Alapítvány jóvoltából. Már az első évben több ezer gyerek látogatott el a szakállas öregúr rezidenciájára. Később a Mikulás többször költözött, míg megtalálta azt a piros házikót, ahol ma a vendégeit fogadja.

A Mikulás meglátogatása csak egy az izgalmas programok közül

Mindez ma már fix nyitvatartási időben történik. Mikulásfalva megtekintésére érdemes legalább egy fél napot rászánni, ugyanis a személyes találkozó előtt és után is számos érdekes program várja a gyerekeket.

A dolgozószobájában vár Forrás: www.mikulasfalva.com

A Mikulásház udvarában parkol például a „Csillagjáró Szán”, amelyre mindenki felülhet, és elképzelheti, milyen lehet az ajándékosztó éjszakán bejárni a szánon az egész Földkerekséget, és persze lehet barátkozni a Szánhúzó Szarvasokkal is. Az Ajándékládikákban olyan játékok cserélnek gazdát, amelyeket a gazdáik már meguntak, de másoknak még sok örömet szerezhetnek.

A Játszóházban kézműves foglalkozásokat is tartanak, így könnyebben telik az idő, ha esetleg egy kicsit várni kell a Mikulásra. A legizgalmasabb esemény természetesen a személyes találkozás a Mikulás dolgozószobájában. A gyerekek itt elmondhatják kívánságaikat. Ha van olyan titokban maradt rossz cselekedet, amitől jobb megszabadulni, belesúghatják azokat a Jóság kútjába.

Ezenkívül Mikulásváró gyermekkoncert, ugráló-élménybirodalom és egy igazi kisgőzös mozdony is várja a látogatókat. Az adventi hétvégéken vásárt és bábjátékokat is rendeznek. A belépőjegy ára 2000 Ft, mely érvényes a Mikulásházba, játszóházba és az ugráldába, valamint tartalmazza a biztosítást is. Minden látogató ajándékot kap, 3 év alatti gyerekeknek pedig ingyenes a belépés.

A közelben található „Falusi Élet Kertben” helyi mesterekkel találkozhatnak az érdeklődők. Van állatsimogató, mézeskalács-, kürtőskalács- és kovácsműhely, lehet pónin lovagolni, he pedig leesik a hó, a fakutya- és szánkópályát is ki lehet próbálni. (A Kertbe 300 Ft a napijegy.)

Mikulásfalva lakói Forrás: www.mikulasfalva.com

Az Öko Mikulás nem osztogat cukorkát

Pázmándon a Magyar Mikulásszolgálat ÖKO Mikulása várja a gyerekeket. Nem osztogat cukorkákat, hanem a környezettudatosság mellé áll Zöldmanóival és rosszcsont Krampuszaival együtt. A környezetvédelemről és az egészséges életmódról is beszélget a gyerekekkel. A látogatás keretében a gyerkőcök játszhatnak a Mikulás kedvenc Zöldmanójával/Krampuszával, termelhetnek áramot az áramtermelő kerékpárral, tömöríthetnek PET palackot, kipróbálhatják a kosaras körhintát és készíthetnek papír brikettet is.

Az ÖKO Mikulás december 2. és 6. között csak óvodás és iskolás csoportokat fogad, kizárólag előzetes bejelentkezés alapján, egyéni látogatóit december 7-én és 8-án, 10.00-tól 18.00-ig várja.
A belépőjegy ára: 1800 Ft/fő, felnőtt kísérőknek ingyenes.