Vágólapra másolva!
Ha a Barcelona kedd este nem kap ki az Ajax ellen a Bajnokok Ligája 5. fordulójában, akkor két legyet üt egy csapásra: bebiztosítja a csoportelsőséget, és edzője, Gerardo Martino beállítja Josep Guardiola rekordját.

Martino irányításával ebben a szezonban húsz mérkőzést játszott a Barcelona, és ezek közül tizenhatot megnyert, a négy döntetlen közül kettő ráadásul az Atlético elleni Szuperkupa-döntőn született, még augusztus végén.

Ha a Barca legalább egy pontot szerez kedd este az Ajax vendégeként, akkor bebiztosítja az első helyet a H csoportban, és a huszonegyes veretlenségi szériával Martino beállítaná Josep Guardiola rekordját, aki a 2011-2012 idényt kezdte egy hasonló sorozattal, amikor tizenöt győzelem és hat döntetlen után esett be az első vereség.

Az új edzővel döntött már rekordot a Barca, amely egymás után nyolc győzelemmel indított a Primera Divisiónban, ilyenre pedig Johan Cruyff-fal, Louis van Gaallal, Guardiolával és Tito Villanovával sem volt képes a klub, nekik hat siker jött össze egyhuzamban a rajt után.

Martinóval szárnyal a Barcelona Forrás: AFP/Josep Lago

Hogy Neymarék mennyire jól teljesítenek az idén, arra a bajnokság a legjobb példa, ahol az Osasuna elleni 0-0-t leszámítva a maradék tizenhárom meccset sikerült behúzniuk, vagyis a megszerezhető negyvenkét pontból negyvenet begyűjtöttek.

Az Ajax elleni meccsre november 26-án kerül sor, és három éve Guardiolának ekkor szakadt meg a nagy sorozata, amikor a Getafe 1-0-ra győzött a csapata ellen, de nagyon meglepődnénk, ha a hollandok kedd este hasonló bravúrra lennének képesek.