Nagyot lehet majd kaszálni a japán tőzsdén

Vágólapra másolva!
Jövőre 18 éve nem látott szintekig szágudlhat a japán részvénypiacok teljesítményét mérő Nikkei részvényindex a támogató fiskális és monetáris politikának köszönhetően - véli a Barclays a Bloomberg cikke szerint. 
Vágólapra másolva!

A Barclays szerint:

  • A japán vezetés által a gazdaság fellendítésére tett erőfeszítések egyre jobban eredményre vezetnek. A támogató monetáris és fiskális politika révén a japánok egyre optimistábbak a jövővel kapcsolatban, így a lakosság hajlandó egyre többet fogyasztani, a vállalatok beruházni, ami a gazdaságot is lendületbe fogja hozni.
  • Ezt a folyamatot tükrözi a Nikkei is, mely a gazdaságösztönzések év eleji bejelentésének köszönhetően idén 48 százalékot menetelt, amivel a legjobban teljesítő részvényindexnek számít a legfontosabb tőzsdemutatók körében.
  • Az egyre jobban bepörgő japán gazdaságnak köszönhetően pedig tovább száguldhat a Nikkei, mely 22 ezer pontig, 1996 óta nem látott szintre emelkedhet jövőre.
Nikkei értéke (pontban) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Hallgassa meg befektetési klubunkon, mibe fektetnek a profik év végén!

Időpont: 2013. december 16., 17:30

A rendezvény INGYENES

  • A Nikkei az elmúlt időszak száguldása után a hosszú távú csökkenő trendvonalhoz "ért fel". A részvényindex lendületét elnézve nagy esély van arra, hogy könnyen maga mögött hagyja ezt az akadályt a mutató, és annak áttörése nem fog nagy falatnak bizonyulni. Ebben az esetben pedig megnyílhatnak a Barclays által jósolt magasságok a Nikkei előtt.
Nikkei hosszú távú grafikon Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Korábbi cikkeink: