Vágólapra másolva!
Ha egy kicsit utánajárunk, máris megtudhatjuk miért éppen olyan díszeket akasztunk a fára, amilyeneket. Szimbolikus karácsonyfadíszek következnek, csináld magad ötletekkel!
Vágólapra másolva!

Gyertya

A fényt adó, közben fokozatosan megsemmisülő gyertya a keresztény vallás szerint Jézus szimbóluma, hiszen a halálával váltotta meg az emberiséget. A viasztest, a kanóc és a láng a szentháromságot is jelképezi. A legtöbb, gyerekeknek szóló adventi kézműves foglalkozáson készítenek méhviasz gyertyát, hiszen nagyon egyszerű. A lapok közepére csak be kell helyezni a kanócot, majd egy kis hajszárítós melegítés után feltekerni!

Forrás: fickr/pusteblume

Angyalok

Az angyalok a lélek szimbólumai. Érdekesség, hogy az első angyalokat férfiaknak, szárnyak nélkül ábrázolták, és csak a 15-16. században lettek szárnyas, nőies figurák. Angyaldíszt fehér kartonból nagyon egyszerűen készíthetünk, csak a képen látható sablont kell kivágnunk!

Forrás: fickr/dietmut

Masni, mint csúcsdísz

A karácsonyfa tetejére hagyományosan egy csillagot formázó csúcsdísz kerül, ami a Jézus születését hírül adó betlehemi csillag jelképe. Ma már sokan inkább masnit tesznek a fa csúcsára, ilyet magunk is köthetünk! A képen látható masnit akár kreppapírból is elkészíthetjük: egy téglalapot a közepén kössünk át egy szalaggal, és már kész is!

Forrás: fickr/somegeekintn