Vágólapra másolva!
Marcello Lippi szerint csapatának, a kínai Kuangcsou Evergrandénak meg kell találnia azt a megfelelő védekezési taktikát, amellyel megnehezítheti a világ jelenlegi legjobb csapata, a Bayern München dolgát a klubvilágbajnokság keddi elődöntőjében.

Nem lehet hibázni a Bayern München ellen, mert amelyik csapat ezt megteszi, nagy árat fizet érte, jelentette ki Marcello Lippi, a Kuangcsou Evergrande vezetőedzője. A kínai labdarúgócsapat szombaton Elkeson és Dario Conca góljaival 2-0-ra verte az egyiptomi al-Ahlit, a németek ellen azonban jóval nehezebb dolga lesz.

"Nem követhetünk el annyi hibát, mint a Monterrey elleni, szombati mérkőzésen, mert súlyos árat fizetünk érte. A Bayern jelenleg a világ legjobb klubcsapata, és ez plusz izgalmat jelent a számunkra, hiszen nem gondoltuk volna soha, hogy egyszer ilyen szinten futballozhatunk" - jelentette ki Lippi.

"Ez egy olyan lehetőség most előttünk, amelyen felmérhetjük, hol is tartunk. meg kell találnunk a módját annak, hogy a jobb csapat ne tudjon olyan könnyen győzni. Alázattal kell futballoznunk, mert a realitás az, hogy a Bayern sokkal jobb nálunk."

Lippit kicsit feldühítette egy újságíró kérdése, aki azt firtatta, hogy beveti-e a híres olasz védekezési rendszert, az Internél az 1960-as években Helenio Herrera által kifejlesztett catenacciót.

"Azt hiszem, a catenaccio kifejezést rosszul értelmezik. De ha ön arra céloz, hogy egy erős ellenféllel szemben egy jó védekező taktikával lépünk pályára, akkor igen, ez szükségszerű" - mondta a világbajnok olasz edző.

A klubvébé programja, kedd, elődöntő:
20.30: Bayern München (német) - Kuangcsou Evergrande (kínai)

szerda, az ötödik helyért:
17.30: al-Ahli (egyiptomi) - Monterrey (mexikói)

elődöntő:
20.30: Atlético Mineiro (brazil) - Raja Casablanca (marokkói)

szombat:
17.30: a 3. helyért
20.30: döntő