Egészséges a Herbalife

Vágólapra másolva!
Sikeresen lezárult a világ egyik legnagyobb, étrendkiegészítőket forgalmazó társaságának, a Herbalife-nak az átvilágítása. A PwC mindent rendben találat, aminek a befektetők is megörültek, nagy pluszba küldve a részvényeket. 
Vágólapra másolva!
  • A PricewaterhouseCoopers befejezte a Herbalife átvilágítását, és a könyvvizsgáló cég rendben találta az elmúlt négy év beszámolóit.
  • Az étrendkiegészítőket forgalmazó vállalat májusban szerződött le a PwC-vel, miután a cég korábbi könyvvzsgálójának, a KPMG-nek az auditora bennfentes kereskedést hajtott végre a Herbalife részvényeivel, így kénytelenek voltak felmondani a szerződést.
  • A hírekre 9,4 százalékot ugrott a Herbalife árfolyama, mely idén már 127 százalékot menetelt. Ennek vélhetően nem örül Bill Ackman, millárdos hedge fund guru, aki hónapok óta a Herbalife esésére fogad. Ackman állítása szerint 400-500 millió dollárt veszített az alapja eddig a Herbalife pozíción.
  • Ackman piramisjátékhoz hasonlította a Herbalife működését, és szerinte a szabályozó hatóságoknak be kéne tiltani a céget. Számos milliárdos befektető viszont fantáziát lát a cégben, többek között Soros György és Carl Icahn is óriási mennyiségben vásárolt be a Herbalife részvényeiből, ami a papírok szárnyalását elnézve rendkívül kifizetődő üzletnek bizonyult.
  • Icahn örömét fejezte ki a sikeres auditálás miatt, és kijelentette, a Herbalife rendkívül jól működő társaság, a részvényei még mindig alulértékeltek, és Ackman állításai badarságok.
Herbalife árfolyama (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu