Vágólapra másolva!
Gennaro Gattuso kiakadt azon, hogy az olaszországi labdarúgó bundabotrányban ellene is nyomozást indítottak.

"Soha életemben nem befolyásoltam egy meccset sem, még csak nem is gondoltam rá. Ha bűnösnek találnak bármiben, akkor kimegyek a város főterére és megölöm magam mindenki előtt" - idézte az Acmilan.hu Gattusót.

"Egy ilyen után az életnek nem lenne értelme, nem nézhetnék senki szemébe. Ezeket teljes szívemből mondom. Annyira gyűlölök veszíteni, hogy még a barátaimmal sem állok le focizni, hogyan tudnék direkt elveszteni egy meccset? A telefonom híváslistájából kiderült, hogy 13 sms-t kaptam (Fabiano) Bazzanitól, viszont az is tisztán látszik, hogy ezekre sosem válaszoltam és nem kerestem őt. Ez az ember a fél Serie A-t személyesen ismeri, többször megjelent Milanello bejáratánál is, ahogy több száz szurkoló is. Egy bukméker volt Bolognában, de sose beszéltem vele meccsek befolyásolásáról. Én nem ilyen vagyok, sose lennék erre képes. Nem fogadási csalással vádolnak, hanem meccsek befolyásolásával, nem értem, hogy tehettem volna ezt meg? " - mondta szinte magából kikelve a világbajnok és kétszeres Bajnokok Ligája-győztes középpályás.

"Csak hétfő reggel tudtam meg a feleségemtől, hogy éjjel rendőrök voltak nálunk, én éppen Nápolyban voltam. Remélem, mielőbb kihallgatnak és vallomást tehetek, tisztázni akarom magam. Nagyon bántanak ezek a hírek, de dühítenek is. Próbálok nyugodt maradni és biztosan tisztázni fogom a nevemet. Nem szeretném, hogy a karrieremmel kapcsolatban ez bárkinek az eszébe jusson. Még régen, párszor fogadtam én is, de miután ezeket betiltották a játékosoknál, sose játszottam semmilyen szerencsejátékkal és többet nem fogadtam" - tette hozzá az egykori 73-szoros válogatott játékos.

Gattuso az AC Milan színeiben 335 bajnoki találkozón lépett pályára, a 2012/13-as szezonban pedig előbb játékosa, majd játékos-edzője lett a magyar válogatott Vanczák Vilmost is foglalkoztató Sionnak. A svájci csapatból vonult vissza, és a mostani idény elején rövid ideig az olasz másodosztályban szereplő Palermót irányította.

Hétfő éjjel Olaszországban négy embert tartóztattak le, ők közvetítők voltak a mérkőzések manipulálását kitervelő és megszervező bűnözők és a játékosok között.