Zenemozi és 5 perces rénszarvas - programok az ünnepekre

Vágólapra másolva!
Mit tegyünk, ha már minden mesefilmet megnéztünk, minden játékot kipróbáltunk, és még mindig unatkozik a gyerek? Tippek a készülődéshez és a téli szünetre.
Vágólapra másolva!

A karácsonyi készülődés egyik legnagyobb logisztikai kihívása az, hogy hol legyenek a gyerekek, amíg az ajándékok a fa alá kerülnek. Szerencsére rengeteg olyan program van, amivel egy kis időt nyerhetünk 24-én, és arra van ötletünk, hogy hol és hogyan kapcsolódhat ki a két ünnep között a család.

Állatkert és játszóház

A karácsonyfa díszítés idejére például kitűnő program egy látogatás az adventi hangulatú állatkertben. Decemberben a jegyek féláron kaphatók, így a gyerekeknek és a diákoknak 900 forintba, a felnőtteknek 1250 forintba kerül. (Utolsó pillanatos ajándékvásárlók éves állatkerti bérletet is vehetnek, ami korlátlan, sorban állás nélküli bejutást tesz lehetővéés már öt alkalom után megtérül.) Az Állatkert 24-én 9-től 13 óráig tart nyitva.

A Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központban már hagyományos program a karácsonyi ünnepi játszóház december 24-én. A kézműves foglalkozáson ünnepi díszek és angyalkafigurák készülnek termésekből.

Programok a két ünnep között

A Puskin mozi egy különleges mesekoncerttel várja a családokat december 28-án 10 órakor. A Zakatoló Zenemozi keretében a jól ismert rajzfilmek és diafilmek újraértelmezve, élőzenével kiegészülve jelennek meg a vásznon.

Forrás: Zakatoló Zenemozi

A Syntax Cinema Orchestra a műsorban bemutatott régi mesefilmek jellegzetes zenei betéteire és dallamaira építi a koncertet, a zenekar a gyerekek zenei világához illő, érdekes hangszereken is játszik, mint a kazoo, a vihardob, a tilinkó és a kalimba. A műsor után a gyerekek kézbe veheti k, kipróbálhatják a hangszereket, találkozhatnak és beszélgethetnek a zenészekkel.

December 27-én délután 3-kor új játszóház nyílik a Millenáris Park Fogadó épületében. A kétezer négyzetméteres játéktérrel rendelkező Millipop Mosolygyárban ki lehet próbálni Budapest legmagasabb csúszdáját, a Gipszkorszak Alkotó Stúdiót, a 3D GyurmaLab-ot, a hatalmas légvárkomplexumot, a Lézer tag arénát és több izgalmas ügyességfejlesztő játszógépet is.

5 perces rénszarvas és egyéb alkotások

Ha inkább elkerülnénk a tömeget, és van elég hely a lakásban, otthon is kitalálhatunk néhány „figyelemelterelő” programot, persze ez a nehezebb feladat. Az biztosan sikert arat, ha a kicsik részt vehetnek a karácsonyi dekoráció és a karácsonyfadíszek elkészítésében. Az időigényesebb és több segítséget igénylő alkotások helyett vessünk be inkább egyszerű, de látványos megoldásokat – főleg, hogy a karácsonyi készülődésben biztos, hogy egyszerre rengeteg dologra kell figyelni.

Az alábbi ötletek megvalósításához nem kell bevásárolni, felhasználhatjuk a háztartásban található tárgyakat. Wc-papír gurigából, néhány gyerekzokniból és egy régi kottából például karácsonyi kórus készülhet, a rénszarvasrajzolást pedig ki lehet váltani szarvakkal kiegészített ujj- és tenyérlenyomatokkal is. Így az utolsó pillanatban, akár pár perc alatt megvan karácsonyi lap a nagyszülőknek.

Forrás: www.randomtuesdays.com/



Ha a konyhában kell tölteni a fél napot, készüljön a dekoráció konyhai alapanyagokból! Egy rendhagyó karácsonyfához csak egy zöld kartonlapra, egy csomag zöld pennére és egy kis hó spray-re van szükség. A tésztákból karácsonyfadísz is készülhet, ha van otthon arany vagy ezüst festékspray.

A családi karácsonyfa életét jelentősen meghosszabbíthatja, ha a gyerekeknek saját „fájuk” is van. Egy háromszög alakú filcdarabra tetszőleges számú ajándékot és díszt lehet ragasztani. Készüljünk fel arra is, hogy a dekorációnak valószínűleg az ünnepek után is maradnia kell, és lehet, hogy egész évben a dizájn szerves része marad majd.

És végül ne felejtse el, hogy a tökéletes karácsony kifogástalan ételekkel, nyugodt gyerekekkel és magazinba illő dekorációval csak a filmekben létezik.Stresszmentes, örömteli készülődést kívánunk!