Vágólapra másolva!
Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Sport TV-nek elmondta, hogy Gera Zoltán a válogatott rendelkezésére áll, Huszti Szabolccsal viszont még egyszer beszél. 

A közel három hete kinevezett Pintér Attila célja, hogy 27 év után ismét kijusson az Eb-re a magyar válogatott. "A csapat nem csak felfelé szárnyal, lesznek megtorpanások is. Nem igazán jellemző a magyar futballra, de a magyar társadalomra sem az, hogy egy fekvő emberen még taszítanak lefelé, és nem segítő kezet nyújtanak” - mondta a Sport TV Mai helyzet című műsorában a kapitány arról, hogy azért nem csak győzelmek várnak a magyar szurkolókra, akiknek megértőnek kell lenniük a nulláról induló csapattal szemben.

A szövetségi kapitány szerint nagyon fontos az összefogás, mert ő sem egy olyan varázsló, aki mindent megold. Pontosan ezért van szükség a klubedzőkkel való szoros kapcsolatra, mert az elődeinél ez nem volt jellemző. "Nem emlékszem, hogy összehívtak volna, és kikérték volna az edzők véleményét. Azt hiszem, mióta az NB I-ben vagyok, ilyen nem történt” - utalt arra, hogy a rendszeresre tervezett találkozókkal már változtatott valamit az eddigi rendszeren. Kifejtette továbbá, hogy nincs hátrányban egy Magyarországon játszó játékos sem, a lehetőség mindenki előtt adott, hogy a teljesítményével bekerüljön a keretbe. A cserékre és a bő keret tagjaira pedig legalább akkora szüksége van a csapatnak, mint a kezdő tizenegy játékosaira.

A Hannoverben játszó Huszti Szabolcs is szóba került, aki már több esetben kijelentette, nem kíván szerepelni az Eb-selejtezőkön sem. "Nagyon szeretném, hogy jöjjön, és segítsen a válogatottnak, hiszen egy ragyogó formában lévő játékosról van szó, de azt is meg kell érteni, amit ő tényként felhozott, elmondott. Nem tettem le róla, hogy még egyszer megpróbáljak beszélni vele, de ha úgy dönt, hogy nem áll a válogatott rendelkezésére, azt tiszteletben kell tartani” - kommentálta röviden a Huszti-ügyet.

Gera Zoltánnal csütörtökön a műsor előtt beszélt telefonon a szövetségi kapitány. „Ő, mint egy 35 éves játékos, nagy rutinnal rendelkezik, és lehet, hogy a válogatott hasznára tud lenni 20-30 percig vagy egy félidőig. Zoli azt mondta, ha én számítok rá, nem sértődik meg, hogy kezdő vagy csere lesz, vagy az adott mérkőzésen kispadra sem kerül, ő szívesen jön, szívesen segít" – árulta el Pintér, miről egyeztettek a West Bromwich Albionba hosszú sérülése után november végén visszatérő Gera Zoltánnal. "Nagy öröm számomra, hogy így gondolkozik a Zoli, hogy 20 vagy 30 percre is képes eljönni."