Vágólapra másolva!
A rendőrség lezárta a nyomozást, ha a gyúró el is követte a szexuális zaklatást az úszók ellen, már nem büntethető.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság elévülésre hivatkozva lezárta a nyomozást Bacsa István, azaz Kicsi bácsi zaklatási ügyében - írja a Blikk. Bacsa neve akkor lett ismert, amikor a korábbi Eb-bronzérmes úszó, Szepesi Nikolett Én, a szexmániás című könyvében arról írt, hogy a Spartacusban a masszőr szexuálisan zaklatta a lányokat.

Szepesi nem nevezte néven Kicsi bácsit, de az idős férfi önmagát azonosította később. A leírt időpontban egyébként az úszó még a tizenharmadik életévét sem töltötte be, vagyis könyvében pedofíliával vádolta meg a masszőrt – emlékeztet a Blikk.

A rendőrségig ismeretlen személy ellen indított szemérem elleni erőszak ügyében nyomozást. A BRFK bűnügyi főosztály gyermek- és ifjúságvédelmi osztálya sorra hallgatta ki a korábbi úszókat és az uszodában dolgozókat, a kihallgatások több hónapig is eltartottak. Kicsi bácsi a botrány kirobbanásától kezdve tagadta a vádakat, és azt állította, hogy csupán masszírozta a kislányokat. Ezzel szemben az egykori úszónőn kívül mások mellett Kicsi bácsira az unokahúga, Bacsa Edina is vallott. A nyomozást azonban lezárták, ha igazak is voltak a vádak, közel tizenkét év távlatából Kicsi bácsi már nem büntethető.

A büntethetőség elévülése azt jelenti, elképzelhető, hogy megállapították bárkinek a büntetőjogi felelősségét, ám a büntethetőség kizárása miatt megszüntetik a nyomozást, mert bekövetkezett az elévülés. A szóba jöhető gyanúsított már nem vonható felelősségre. A nyomozás megszüntetése annyit jelent, hogy mindenféle következmény nélkül befejeződik az eljárás – mondta dr. Kamarás Péter jogi szakértő a Blikknek.