Hamarosan egészségturizmust is oktatnak a BKF-en

Utazás, A 4 legjobb wellnessfürdő Budapest környékén
A wellnessnek is megvan a maga tudománya
Vágólapra másolva!
Összefog a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola a Semmelweis Egyetemmel: a főiskolán egészségügyi szervező alapképzés indul, áll közleményükben.
Vágólapra másolva!
A wellnessnek is megvan a maga tudománya Forrás: www.oaziswellness.hu

Azok, akik itt végeznek, „egyszerre értik majd az orvost, a pénzügyi szakembert és a marketingest”. A képzés levelező tagozaton zajlik majd, hét féléven át. A tantárgyak között szerepel a bevezetés az egészségturizmusba, gyógy- és wellnessturizmus, az egészségturizmus fejlesztése, utazási irodai ismeretek. Szó lesz gasztronómiáról és reformtáplálkozásról, a rekreáció és fitness témaköréről, stresszkezelési eljárásokról.

Puczkó László, a BKF Turizmus, Szabadidő és Szálloda Intézet intézetvezetője szerint az egészségturizmus olyan terület, amelyben szakismeretek és készségek széles tárházával kell rendelkezniük az ott dolgozóknak. Feith Helga, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának főiskolai docense a kiemelte: „Az új egészségturizmus szervező szakirány olyan hallgatók számára nyújt vonzó alternatívát, akik nemcsak az egészségügy, hanem az egészségügy és az egészségturizmus üzleti, valamint turisztikai kapcsolódásai iránt is érdeklődnek.”