Most már tényleg nem vicc nyári gumival szaladgálni

Vágólapra másolva!
A fővárosi közúti ellenőrzések szerint tíz autósból 2-3 még mindig nyári gumit használ. A héten megérkezett időjárás mellett pedig már nem lehet tovább halogatni a cserét.
Vágólapra másolva!

Büntetés ugyan nem jár a nyári abroncsokért, de alig van autós, aki ne tudná elmesélni az idevágó saját elrettentő tantörténetét. Ma közlekedésbiztonsági akciót tart a BRFK és a Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottság a Mogyoródi úton (XIV. kerület), gumiprofilmélység-mérővel ellenőrzik a gumiabroncsokat, tanácsokkal, baleset-megelőzési csomaggal, brosúrával látják el a sofőröket, valamint, amitől biztosan emlékezetes marad a megmozdulás, jégkaparóval egybeépített gumiabroncs-mélységmérővel. A profilmélység azért fontos, mert közúti ellenőrzés során is tesztelheti a rendőr, és ha a mért adat nem megfelelő, a gumicseréig nem engedik tovább az autót.

Szécsi Tibor, a BRFK osztályvezetője javasolja, hogy ha valaki hosszabb útra indul, akkor tankolja fel autóját, legyen nála egy doboz keksz, termoszban meleg tea, illetve hólapát. Előtte pedig töltse fel ablakmosó-folyadékkal a járművet. Mint kiemelte, fagyálló típussal.