Elégedett 2013-mas eredményeivel a Hungexpo

Vágólapra másolva!
500 ezer látogató, több mint 100 ezer négyzetméter bérelt terület, 3 milliárd 58 millió forint árbevétel, 300 millióval több az előző évinél – ezek a siker mérőszámai, mint azt Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója ismertette sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Az előző év gyakorlatához hasonlóan idén is az agrár szakkiállításokkal indítanak, majd – először – március 10-12. között megrendezik a Sirha nemzetközi élelmiszeripari, cukrász, sütőipari és vendéglátó-ipari szakvásárt, amelyet egyébként minden páratlan évben Franciaországban tartanak.

A Hungexpo bevételének 64 százaléka saját szervezésű kiállításokból, 28 százaléka külsős rendezvényekből, 8 százaléka egyéb tevékenységből származott.

Siklósi Csaba kereskedelmi igazgató elmondta, az idén 270 kiállító 36 ezer négyzetméteren mutatkozik be január 29. és február 1. között az AgromashExpo, az AgrárgépShow keretein belül. Ehhez csatlakoznak a Magyar Kert, és a Szőlészet és Pincészet szakvásárok. A kereskedelmi igazgató kiemelte, azt mutatja a tapasztalat, hogy a látogatók az agrárkiállításon átlagosan 6,5 órát töltenek, így idén 9–18 óráig lesznek nyitva. Meg lehet csodálni a hazai agrárgép-újdonságokat és szolgáltatásokat, például az Év Traktora címet elnyert Claas Axion 850-et. A kiállításokat jelentős szakmai programok, konferenciák kísérik.

Az is rendkívüli siker, hogy az idén rekordszámú, 40 pályázat érkezett a Nemzetközi Termékfejlesztési és Hazai Termékfejlesztési Díjpályázatra, közülük 14 termék nyert díjat, amelyet Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter ad át a megnyitón, mondta Siklósi Csaba. Szólt arról, hogy február 13-án nyit és négy napon át fogadja az érdeklődőket a FeHoVa és a Budapest Boat Show kiállítás. A tavalyi sikeres év után a két kiállítást ismét együtt rendezik meg. Remélik, idén is sikerül tartani a múlt évi 50 ezres nézői csúcsot.