A kalózok éve lehet 2014 a tévében

Black Sails
Vágólapra másolva!
A Black Sails csatornarekorddal nyitott, az USA-ban 3,5 millión látták első hétvégéjén.
Vágólapra másolva!

A Starz korábban sem volt ismeretlen, kis csatorna, köszönhetően olyan sorozatoknak, mint a Spartacus, a Magic City, a Boss, a Da Vinci démonai vagy a Camelot, de most ismét sikerült olyan szériával előrukkolnia, amely – legalábbis elsőre – sokakat érdekel.

A Black Sails kalózos sorozat úgy kapott kétévados berendelést, hogy egy epizód sem ment le, de utólag, a premier számai láttán kimondható, hogy nem volt elhamarkodott döntés: a pilot 3,5 millió nézőt szórakoztatott a Starz platformjain (on demand, online), az első hétévén, ez pedig csatornarekord. A szombat esti adást 850 ezren látták, de ennél jóval többen nézték meg utólag, félnapos, egynapos késéssel az első részt.

Black Sails Forrás: Starz

A Black Sails mellett indul egy másik kalózos sorozat is hamarosan, ez a Crossbones lesz, olyan szereplőkkel, mint John Malkovich, Richard Coyle vagy Claire Foy. Ez a széria az NBC-n fut majd először, 2012-ben rendeltek belőle tíz epizódot. A forgatás 2013 októberében kezdődött Purto Ricóban, a képernyőre idén tavasszal kerül.