Vágólapra másolva!
Pulai Imre annak köszönhetően maradt le zsinórban harmadszor a téli olimpiáról, hogy a Nemzetközi Szánkószövetség a váltóversenyeket támogatja a játékokon.

A téli olimpia hivatalos honlapján megjelentek a sportágak rajtlistái, ezek alapján az Mno.hu megtalálta az okát Pulai Imre nehezen érthető lemaradásának a szocsi játékokról.

A Nemzetközi Szánkószövetség (FIL) korábban leszögezte, hogy a férfiaknál a meghirdetett 40 helyből csak 38 jelent biztos indulást az olimpián. A többi kategóriában is hagyott magának játékteret a szervezet, annak érdekében, hogy a kvalifikációk ismeretében majd úgy állítsa össze a mezőnyt, hogy minél több csapat indulhasson a váltóban.

Ahhoz, hogy a váltóban elindulhasson a dél-koreai csapat, a női szakág kvalifikációs létszámát egy fővel emelték, ehhez viszont eggyel csökkenteni kellett a férfi mezőnyt. Pulai a 40., utolsó helyen állt a kvalifikációs ranglistán, így végül ő maradt le az olimpiáról.

A most debütáló váltóban a csapatokat egy-egy női és férfi versenyző, valamint egy páros alkotja.

A 46 éves Pulai Imre kenuban olimpiai bajnok volt 2000-ben Sydneyben, majd szánkóra váltott, a 2006-os torinói és a 2010-es vancouveri téli olimpiára is sikertelenül próbált meg kijutni.