Jó ómen volt A Wall Street farkasa

Vágólapra másolva!
A Wall Street farkasát is jegyző filmstúdiót magában foglaló médiacég igencsak szép eredményeket ért el az előző negyedévben, amit azonban inkább tévés üzletágának köszönhette. A Viacom részvényei ennek hatására pedig igen robosztus, közel négy százalékos emelkedéssel zárták a csütörtöki kereskedést.
Vágólapra másolva!

Habár a Viacom tulajdonában lévő Paramount filmstúdió olyan sikerfilmekért felelős, mint a Z Világháború, a Wall Street farkasa, vagy a Star Trek sorozat, a filmgyártás bevételei harminc százalékkal csökkentek a legutóbbi negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, mivel kevesebb saját filmet mutattak be a mozikban.

Ez azonban azért nem akkora érvágás a Viacomnak, hiszen az üzemi eredményhez több mint 90 százalékkal a televíziós üzletág járul hozzá. Itt pedig mind árbevétel (+6%), mind pedig üzemi eredmény szintjén (+8%) növekedést lehetett látni.

Így az egy részvényre jutó profit (EPS) 1,2 dolláros lett, jobb mint ami az elemzői konszenzusban szerepelt (1,16 dollár). Habár a tavalyi év elején még a csökkenő nézőszámmal küzdött a tévés divízió, a későbbiekben a növekvő hirdetési bevételeknek és a szolgáltatók által fizetett magasabb díjaknak köszönhetően jól alakultak az eredmények.

A részvény nagyot ugrott a jó eredmények után, amivel valamennyit sikerült ledolgoznia az idén felhalmozott mínuszokból.

A Viacom árfolyama (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu