Kitömi befektetői zsebét a Herbalife

Herbalife árfolyama (NYSE)
Vágólapra másolva!
Fél milliárd dollárral többet vesz vissza saját részvényeiből a Herbalife, mely átváltható kötvények kibocsátásából fogja előteremteni ehhez a szükséges forrásokat.  
Vágólapra másolva!
  • A Herbalife bejelentette, hogy fél milliárd dollárral megemeli sajátrészvény-visszavásárlási programjának keretösszegét, így már összesen 1,5 milliárd dollárt fog ilyen formában részvényeseinek visszajuttatni.
  • Ehhez a forrást átváltható kötvények kibocsátásából fogja előteremteni a cég. A papírokból egy milliárd dollárnyit fognak kibocsátani a Bank of AMerica és az HSBC közreműködésével.
  • A táplálék-kiegészítőket forgalmazó vállalat ezen túl közölte, a negyedik negyedévben az elemzők által vártnál magasabb árbevételt és profitot érhetett el. A negyedéves EPS 1,26-1,30 dollár között alakulhatott a Bloomberg tájékoztatása szerint, míg az elemzők 1,16 dollárra számítanak. Az árbevétel pedig egy év alatt közel 20 százalékkal, 1,27 milliárd dollárra emelkedhetett (várt: 1,22 milliárd dollár).
  • A részvény 4 százalékos pluszban nyitott a kedvező hírekre, azóta viszont veszített előnyéből, és 1 százalék alatti pluszba csúszott vissza.
Herbalife árfolyama (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu