Vágólapra másolva!
A Magyar Posta úgy szeretne piacvezetővé válni a csomagküldésben, hogy már bekalkulálja az e-kereskedelem hozta bővülést. Így hát, követve a nemzetközi irányt, de a hazai futárcégek között mindenkinél előbb, csomagautomatákat vezet be. 
Vágólapra másolva!

A tesztidőszak várhatóan áprilisig tart, közölte a vállalat az MTI-vel, a lakosság csak ezután próbálhatja ki az automatákat. Ha minden jól halad, júniusra már bankkártyával is fogunk tudni fizetni.

A Magyar Posta rugalmasabbá válása nem új: postafiók hálózata mellett ma már 125 Mol Posta Ponton is átvehetőek a csomagküldemények, a legtöbb helyen a nap 24 órájában, áll a közleményben. Ma a csomagok negyede érkezik be ilyen pontokra, ez a hagyományos kézbesítés mellett az alternatív átvevőpontok népszerűségét mutatja.

A Magyar Posta 2013-ban 11,5 millió csomagküldeményt kezelt – ez mindenkori rekord –, több mint 10 százalékkal többet, mint 2012-ben. A csomagautomatákat Budapesten 10 ponton helyezik üzembe. Emellett Gödöllőn, Érden, Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán, Szolnokon, Egerben, Tatabányán, Szombathelyen, Veszprémben, Sopronban, Győrben, Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Pécsett, Szekszárdon, Székesfehérváron, Kaposváron, Szegeden, Békéscsabán és Kecskeméten teszteli az új módszert a Posta, helyenként 2-2 automatával.