Vágólapra másolva!
A nürnbergi Nemzetközi Játékvásáron mutatták be a robotot, amely a Star Wars - Lázadók című animációs sorozatban lesz látható. Ő a második új figura, az Inkvizítor után.
Vágólapra másolva!

Mint korábban írtuk, 2014 őszén rajtol az új Csillagok háborúja tévésorozat, amely továbbra sem a többször beígért, a rajongók által erősen várt élőszereplős széria lesz, hanem egy újabb animáció – ezúttal viszont a Disney gondozásában. Choppert nürnbergi Nemzetközi Játékvásáron mutatták be, ránézésre azt mondanánk, olyasmi funkciója lehet a történetben, mint R2-D2-nak.

A leírás szerint azonban nem másolják a türelmetlen és cinikus Artu jellemvonásait: Chopper egy lusta, kissé bogaras, noha a végletekig jószívű asztrodroid. „Ha R2-D2 a családi kutya, akkor Chopper a házi macska"- mondta róla Dave Filoni, a Star Wars – A klónok háborúja sorozat gyártásvezetője. Chopper a Szellemhajó legénységének nélkülözhetetlen tagja, akinek az a feladata, hogy hős csapata számára működőképes állapotban tartsa a csillagközi űrhajót.

Star Wars Rebels Forrás: Disney

Chopper, azaz C1-10P megjelenése Ralph McQuarrie korábbi, R2-D2 droidjának koncepcióját követi, különös tekintettel a speciális karokra, amelyek a robot fejrészéből hajlanak ki. A Star Wars – Lázadók cselekménye négy évvel korábban zajlik, mint a Star Wars IV – Új remény című film eseményei, így Chopper múltat idéző külseje teremti meg az eredeti trilógia droidjaival a folytonosságot.