Biztos Jövő vár a szorgalmas BGF hallgatókra

Vágólapra másolva!
Ez ugyanis a Budapesti Gazdasági Főiskola 2012-ben alapított ösztöndíjprogramja neve, amellyel idén 10 millió forint értékben összesen 113 tehetséges diákját támogatja.
Vágólapra másolva!

A gazdaság-, társadalom-, és bölcsészettudományi alapképzéses hallgatók szemeszterenként pályázhatnak a rész- vagy teljes támogatásra. Az ösztöndíj mértéke 80 000 forinttól 200-300 ezer forintig terjed, átlagosan 135 ezer forint. Idén 33 önköltséges hallgató teljes féléves, 350, illetve 380 ezer forintos képzési költségét biztosítja a Biztos Jövő Ösztöndíj. További 34 tanulóját 50 százalékban, illetve 46 hallgatójának tanulmányait 25 százalékban támogatja ily módon.

Az ösztöndíjat intézményi, kari, hallgatói önkormányzati, illetve vállalati forrásokból finanszírozza a BGF. Sándorné dr. Kriszt Éva rektor kiemelte, hogy a főiskola a felsőoktatásban úttörő módon teremtette meg a támogatási lehetőséget. „Örömünkre szolgál, hogy évről-évre egyre több tehetséges hallgató – és szüleik - válláról vehetjük le a képzési költség előteremtésének terhét, akik így még inkább tanulmányaiknak szentelhetik magukat”, mondta.