Vágólapra másolva!
Francia séfek besérültek azon, hogy egyesek befotózzák az étteremben kapott fogásokat, és kiposztolják azt mindenhova. Úgyhogy tiltakozásba kezdtek.
Vágólapra másolva!

Elszakadt a cérna Franciaországban a egyes séfeknél, és most éppen azzal vannak elfoglalva, hogy valamiképpen megakadályozzák az éttermmeikben folyó amatőr ételfotózást. "Mindennek megvan a maga helye és ideje. Mi azon dolgozunk, hogy a vendégeinknek különleges élményben legyen része, amíg a fogásainkat fogyasztja, ehhez pedig ki kell kapcsolni a mobilt." - idézi egy séf nyilatkozatát a Telegraph.

Ne fotózzad le! Forrás: AFP/Ana Arevalo

A panaszáradatból kiderül, hogy a séfek egy részének nem a fotózás tényével van a fő problémája, hanem azzal, hogy kezd a dolog kicsit nevetséges, de sokmindenkit zavaró tevékenységgé válni: volt olyan, hogy valaki megállás nélkül vakuzott az asztalnál, mások nagy zajjal és fontoskodó arccal rendezték át az egész asztalt, csak hogy a kompozíció kellően kifejező legyen.

Vannak viszont olyanok is, akik az egész étteremből kitiltanák a fotózást - például a három Michelin-csillagos L'Auberge du Vieux Puits séfje, akit az zavar, hogy ha a fogásairól készült képeket kiposztolják mindenhova, akkor az új vendégektől elveszik a meglepetést, ráadásul más is lemásolhatja azt az ételt, amit ő komoly melóval talált ki.

Az instagrammozó emberek problémaköre nem ismeretlen New Yorkban sem: ott főleg a székre fölálló, és onnan fotózó vendégekkel van a baj.