Az állam is beszáll a Telekom Austria felvásárlásba?

Vágólapra másolva!
Ismét felröppent a Telekom Austria felvásárlásának lehetősége. A News értesülései szerint ugyanakkor a mexikói América Móvil nem egyedül, hanem az osztrál állammal karöltve kebelezné be a szomszédos telekomcéget.
Vágólapra másolva!
  • A második számú Telekom Austria tulajdonos, azaz a mexikói América Móvil az osztrák állami vagyonkezelővel (ÖIAG) karöltve vásárolná fel az osztrák távközlési vállalatot a News szerint.
  • A hírek arról szólnak, hogy a felek egy szindikátusi szerződésen dolgoznak, aminek értelmében a fontos kérdésekben egymással összhangban szavaznának. A tervezet szerint a felek 10 évre szóló partnerséget vállalnának, ami további 5 évvel lenne meghosszabbítható.
  • A Reuters írása szerint korábban az América Móvil részéről már hangsúlyozták, hogy nem kívánnak ellenséges felvásárlás révén többségbe kerülni a Telekom Austriában. Ugyanakkor piaci várakozások szerint a kormány beleegyezésével szeretnék növelni részesedésüket.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
  • Korábban már mi is felhívtuk a figyelmet az Investor.hu hasábjain a sztorira, azóta pedig a befektetők felvásárlási spekulációjának köszönhetően mintegy 10 százalékot emelkedett a telekompapír árfolyama.
  • Várakozásunk szerint a vevő akár 7,11-10,23 eurós árat is adhatna a Telekom Austria részvényéért cserébe. Ennek ellenére ma nem hozta lázba a befektetőket a friss hír, jelenleg 0,7 százalékos mínuszban tartózkodik a telekompapír árfolyama.
Telekom Austria napi grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu