Vágólapra másolva!
Százezer fontos (körülbelül 37 millió forintos) büntetést kapott klubjától Alan Pardew, a Newcastle United labdarúgócsapatának vezetőedzője, amiért a bajnokság szombati játéknapján lefejelte a rivális Hull City egyik játékosát.

Az incidens a 72. percben történt: az ír válogatott David Meyler gyorsan el akart végezni egy bedobást, s igyekezetében félrelökte az oldalvonal mellett álló trénert, aki válaszul lefejelte őt. A szakembert az eset után azonnal a lelátóra száműzte Kevin Friend játékvezető, a futballista pedig sárga lapot kapott.

A Newcastle vezetősége közleményében úgy fogalmazott: csalódott Pardew viselkedése miatt, a szakember magatartása elfogadhatatlan, s nem ezt várják a Newcastle United vezetőedzőjétől. A tréner a meccs után bocsánatot kért megmozdulásáért, mint mondta, nagyon sajnálja a történteket, s elfogadja a bírságot, valamint a figyelmeztetést, amit klubjától kapott.

Az ügyben az angol szövetség is vizsgálatot indított, Pardew onnan is súlyos pénzbírságra és eltiltásra számíthat. A szombati mérkőzést egyébként a vendég Newcastle 4-1-re megnyerte.