Vágólapra másolva!
Kifizetődni látszik a Nivea márkáról híres Beiersdorf stratégiája, hogy a feltörekvő piacokra helyezi a hangsúlyt. A tavalyi éve kimondottan jól sikerült, és idénre is további növekedést jósol a német cég.
Vágólapra másolva!

Jól fogytak a Nivea termékek a tavalyi évben, ugyanis a márkáról híres Beiersdorf cég 7,2 százalékos organikus bevétel növekedésről és a vártnál magasabb nettó profitról számolt be a tavalyi évre vonatkozóan (Nettó profit: tény: 543 millió euró, várt: 533 millió euró).

A Labello márkát is tulajdonló vállalat Kínában és más feltörekvő piaci országokban terjeszkedik, mivel az európai piacokon még mindig csak minimális a növekedés üteme. Ezen kívül pedig a cég elkötelezett legnagyobb márkái termékvonalának bővítésében is.

Forrás: Investor.hu

A Beiersdorfnak még bőven van tere eredményességének növelésére, hiszen Nivea márkája még éppen csak most éri el a kritikus mennyiséget a relatíve új piacokon, írta a Berenberg londoni elemzője ügyfeleinek még február végén, számol be a Bloomberg.

A Beiersdorf egyébként még január közepén publikálta értékesítési számait, amik 2008 óta nem látott növekedést mutattak. A ma publikált éves jelentésében 2014-re 4-6 százalék közötti növekedést várnak, míg az üzemi eredményhányaduk kicsit javulhat tavalyhoz képest. A fogyasztói termékek szegmens növekedése (ahol többek között a Nivea és a Labello márkák is találhatóak) pedig felülteljesítheti idén a szélesebb piaci átlagot.

Egyébként ez a divízió adja a cégcsoport bevételeinek több mint nyolcvan százalékát, míg a többi a Tesától származik, ami a világ egyik vezető öntapadó termék gyártója. Egyébként a Beiersdorf ezen a területen még nagyobb növekedést ért el (organikus alapon: 8,5%), mint a fogyasztói termékek divíziójában (organikus: 7,0%). Ráadásul a Tesa üzemi eredmény hányada is magasabb, mint a fogyasztói termékeké. (2013: Fogyasztói EBIT marzs: 12,5%, Tesa EBIT marzs: 16,9%) A Tesánál egyébként egy kicsit alacsonyabb üzemi eredményhányadot várnak az idei évre.

Forrás: Investor.hu

A részvény árfolyama 1,5 százalékos pluszba lendült gyorsjelentését követően, amit segít a jobbá vált nemzetközi piaci hangulat is.

A Beiersdorf árfolyama (Xetra) Forrás: Bloomberg, Investor.hu