Csak a profitszivattyú multikat üldözné el Vona

Vágólapra másolva!
Nem elüldözné, hanem differenciáltan kezelné a multinacionális cégeket a Jobbik. Az értékteremtők maradhatnak, a profitszivattyúknak mennie kell.
Vágólapra másolva!

Vona Gábor, a Jobbik elnöke Orbán Viktor miniszterelnök keddi, gyöngyösi beszédére utalva közölte: soha nem mondták, hogy elüldöznék a multinacionális tőkét, mindössze különbséget tennének az értékteremtő és piacfoglaló, gyarmatosító vállalatok között. Aki értékteremtő munkát, tudást hoz az országba, azt a Jobbik örömmel látja és segíti - tette hozzá. Ugyanakkor az a multinacionális tőke, ami a hazai termelő kapacitásokat megfojtja, elveszi a magyar piaci lehetőségeket és kiszolgáltatottá teszi Magyarországot, ő maga pedig profitszivattyúként működik, annak jelenlétét nem tartják kívánatosnak - mondta.

Vona hozzátette: a Jobbik, ha kormányra kerülne, a magyar vállalkozásokkal kötne stratégiai megállapodásokat, a multinacionális cégekkel megkötött szerződésekbe pedig beépítenék azt a pontot, hogy az ott dolgozók bérét európai szintre kell felzárkóztatni.

A Jobbik elnöke kitért arra is, hogy jelenleg a közmunka vagy az ország elhagyása között lehet válogatni annak, aki munkát akar. A párt álláspontja szerint valódi munkát kell teremteni, aminek öt ismérve van: Magyarországon, magyar vállalkozások által, magyar embereknek, tisztességes bérért, termelő munkát kell létrehozni, s erre dolgozták ki a Hét Vezér Terv elnevezésű gazdaságfejlesztési programot is.

Orbán Viktor a Procter & Gamble második magyarországi gyárának keddi, gyöngyösi átadóján üzent a Jobbiknak. A miniszterelnök szerint nem szabad teret engedni azoknak a gondolatoknak, amelyek a külföldi beruházásokat ellenzik.