Vágólapra másolva!
Évek óta hatalmas adósságot görget maga előtt, most pedig az egyik finanszírozó bankjával is összerúgta a port az Alexandra - derül ki a Népszabadságban Matyi Dezsőről megjelent portréanyagból.
Vágólapra másolva!

Az Alexandráról a piacon már évek óta nyílt titok, hogy hatalmas felhalmozott adósságai vannak, és a látványos terjeszkedése is "előremenekülés", amit a növekedési kényszer hízlalt hatalmasra, most azonban úgy tűnik, repedés támadt az üzlet likviditásához elengedhetetlen finanszírozói struktúrában.

Matyi Dezső ugyanis - feltehetőleg egy devizahitel törlesztőrészleteit illető árfolyamvitán - összerúgta a port az egyik legnagyobb finanszírozójával az OTP-vel - írja a Népszabadság.

Az újság részletgazdag portrét közöl az üzletember és cégbirodalmának viselt dolgairól, amiből a következő adat mindenképpen figyelmet érdemel: Matyi Dezső cégeinek összesített kötelezettségállománya tavaly meghaladta a 19 milliárd forintot, miközben forgalmuk 21 milliárd forint körül volt.

Az Alexandra könyvhálózatot üzemeltető Pécsi Direkt Kft.-nek ezen belül 15 milliárdos értékesítéshez 10 milliárdos kötelezettség társul - amiből 4 milliárdot a beszállítók felé fennálló tartozások tesznek ki.