Késések várhatók a francia légtérben

légiirányítók sztrájk, Francia légiirányító a Roissy repülőtéren
Vágólapra másolva!
Kedden sztrájkolnak a francia légiirányítók, az Air France budapesti menetrendjét ez nem befolyásolja.
Vágólapra másolva!

Az európai légteret felügyelő Eurocontrol Twitter-üzenete szerint kedden egész Franciaországban fennakadásokat okoz majd a légiirányítók sztrájkja. Az előzetes becslések szerint Párizsban 30 százalékkal, Nizzában Marseille-ben, Lyonban és Toulouse-ban 20 százalékkal csökkenhet a járatok száma.

A Ryanair arra figyelmeztette utasait, hogy jelentős fennakadások valószínűek a Franciaországba induló vagy onnan érkező, illetve fölötte átrepülő járatok esetében. Hasonló figyelmeztetést adott ki az EasyJet és a Lufthansa is.

"Az Air France Párizs és Budapest között üzemelő járatainak menetrendjét a francia légiirányítók sztrájkja - jelenlegi információnk szerint – nem befolyásolja", közölte az Origo kérdésére Melles Botond, az Air France KLM magyarországi igazgatója. „Utasaink továbbra is ingyenes, folyamatosan frissített tájékoztatást kaphatnak járataikról email-ben illetve sms-ben, amennyiben foglalásukban rögzítették email címüket illetve mobiltelefonszámukat. Ezt utólagosan is megtehetik a www.airfrance.hu weboldalon itt.”