Befejeződött az Evopro felvásárlása

Vágólapra másolva!
Lezárult az Evopro és az Accenture közötti tranzakció, amelynek a keretében az Accenture felvásárolta a budapesti székhelyű szoftvercéget.
Vágólapra másolva!

A vételárat ugyan nem hozták nyilvánosságra, de a tranzakciót az összes résztvevő sikersztoriként értékelte: a 10 évvel ezelőtt kétfős bt-ként indult Evopro most 600 fős középvállalatként olvad bele az Accenture globális szervezetébe Németországban, Magyarországon, Romániában és Törökországban.

"Ez a felvásárlás egy ellenpélda arra a közvélekedésre, hogy a nemzetközi sikerhez külföldre kell menni," kommentálta a tranzakciót Héjj Tibor, a Proactive Management Consulting vezetője, aki tanácsadóként kísérte végig a felvásárlás folyamatát.

Eric Schaeffer, az Accenture szenior igazgatója szerint az akvizíció része annak a stratégiának, amelyet az Accenture-ön belül Digitális Ipar 4.0-ként emlegetnek. "Három globális trend:a digitalizálás, a mobilitás és az 'everything as a service' alakítja át az Accenture ipari ügyfeleinek értékláncát, és egyben olyan megoldások iránt támaszt igényt, amelyek lehetővé teszik a digitális és intelligens folyamatokat és szolgáltatásokat ebben a feltörekvő üzleti környezetben," fogalmazott Eric Schaeffer.