Jótékonykodhatnak a gazdálkodók

Vágólapra másolva!
Élelmiszerlavina program néven jótékonysági akciót indít a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta, amellyel 37 önkormányzatot és civil szervezetet támogatnak, tájékoztat az MTI.
Vágólapra másolva!

A Syngenta összesen több millió forint értékű vetőmagot – burgonyát, zöldborsót, csemegekukoricát, karfiolt, vöröshagymát, fejeskáposztát és paprikát – ajánlott fel. A helyi gazdálkodók összesen 67 hektáron vetik majd el a magot, a termést pedig a településeken osztják majd szét a rászorulók között. A helyszínek többek között Kiskőrös, Bodolyabér, Rudabánya, Magyarszék, Szabadkígyós, Szerencs, Karancsalja, Csesztve, Berettyóújfalu, Lőrinci, Jászboldogháza, Zagyvarékas.

Az akciónak ötödik éve visszatérő szereplője a borsodi Rudabánya. Az önkormányzat és egy helyi civil szervezet burgonyát, zöldborsót és paprikát termel, majd oszt szét. A baranyai Márok község lakói többnyire rossz életkörülmények között élnek, mégsem önellátók, az önkormányzat ezzel az akcióval igyekszik visszavezetni őket a gazdálkodásba. A Tudat Mezsgyéjén Alapítvány pedig a Zala Megyei Fogyatékosok Rehabilitációs Intézete és Otthona ellátottjain, több mint száz, halmozottan hátrányos helyzetű emberen fog segíteni a kiskerti terméssel.