Mi mást avatott fel az öltözőt átadó miniszter?

fazekas sándor vidékfejlesztési miniszter választás 2014
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter méhészkedik
Vágólapra másolva!
Bioszféra-rezervátumot, tavat és csillagvizsgálót ad át. Levágja az ország leghíresebb disznóját. Méhész felszerelésbe bújik egy egyeztetés kedvéért. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nem az unalmas protokoll események híve: azt szereti, ha olyan dolgokat avathat fel, ami másnak eszébe sem jutna.
Vágólapra másolva!

A vidékfejlesztési miniszter az elmúlt napokban több rendhagyó avatáson is részt vett: előbb egy sportlétesítmény felújított öltözőjét, majd pénteken nyolc defibrillátort adott át.

Míg egy gazdasági vagy honvédelmi miniszter jellemzően gyárak, ipari létesítmények, kaszárnyák avatására jut el, Fazekas Sándor szerencsésnek mondhatja magát, hiszen miniszterként az elmúlt években izgalmasabbnál izgalmasabb ünnepségekre volt hivatalos. Az öltőzőn kívül csillagvizsgálót is átadott és az ország legnagyobb disznójának levágásakor is jelen lehetett. Fazekas legérdekesebb szereplései:

  • Tavat avat a Gyöngyös-pataknál
  • Molnárházat és falumúzeumot ad át Kapolcson, a Művészetek Völgye fesztiválon
  • Tíz arab ország nagykövetével együtt leteszi a hajdúböszörmény új sajtkészítő üzemrészének alapkövét
  • átadja a bakonybéli Pannon Csillagda élménycentrumot
  • itt éppen az abádszalóki Csipkeverők Házát avatja fel:
Forrás: kormány.hu
  • Az ő kezéből veszi át díját a Virágos Szőregért első helyezettje. Hogy mi ez a díj? Ami a Csongrád megyei település legszebb elő- és belsőkertjeinek jár
  • Kevesen mondhatják el magukról, de Fazekasnak ebben is része lehet: felavatja Szentborbáson Magyarország első határon átnyúló bioszféra-rezervátumát
  • A helyszín már Ense, ahol méhészekkel egyeztet az ágazat fejlesztési lehetőségeiről:
A miniszter méhészkedik Forrás: kormány.hu
  • Tiszafát ültet a kunhegyesi templom felújítási ünnepségén
  • Segít Szpisják Imre, kenderesi gazdának levágni Bélát, az ország legnagyobb súlyú sertését
  • Ha kell, akkor kerékpárra pattan, és így vesz részt a Hegykő településen tartott ünnepélyes kerékpárút-hálózat átadón
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter biciklizik. Forrás: kormány.hu

A miniszter feltűnően sokat avat és ad át a korábban általa polgármesterként irányított Karcagon is. Az előbb már említett öltőzőn és a defibrillátorokon kívül átadott ott például mobil betongyárat, egy tanulási központot, egy vasúti felüljárót, és a felújított MÁV-állomás előterét is.

A miniszter az utóbbi napok átadásai után sem tart pihenőt: szombaton - egy nappal az országgyűlési választások előtt - már ő nyitja meg a Nagykunsági Köles Napokat, amelynek egyik programja lesz a köles termesztés hasznosságának bemutatása.