Vágólapra másolva!
Miközben kollégái közül néhányan kritizálták rotációs taktikáját, Pep Guardiola, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint az 1-0-s vereséggel semmi különleges nem történt Augsburgban, egyszerűen pihentette kulcsembereit.

Másfél év és sorozatban 53 veretlen mérkőzés után szombaton Augsburgban 1-0-ra kikapott a Bayern München a német labdarúgó-bajnokságban. Pep Guardiola nem volt szívbajos, a kulcsembereket pihentette a szerdai, Manchester United elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágója előtt, így a csapat a Neuer - Weiser, Van Buyten, Javi Martinez, Sallahi - Schweinsteiger, T. Kroos - Shaqiri, Pizarro, Höjbjerg - Mandzukic összeállításban lépett pályára.

"Ha annyira fontos lett volna ez a mérkőzés, akkor játszatom Philipp Lahmot, Franck Ribéryt és Arjen Robbent. De a Bundesligát már megnyertük, a trófea ott van a múzeumban" - nyilatkozta Guardiola. "Megpróbáltunk nyerni, keményen küzdöttünk, de a futballban nem tudsz mindig győzni. Ezt el kell fogadni."

A spanyol szakember rotációját több kollégája is kritizálta, az Eintracht Frankfurt edzője, Armin Veh úgy fogalmazott, a Bayern ebben az összeállításvan csak elbukhatott. A Schalke sportigazgatója, Horst Heldt azzal viccelődött, hogy biztosan sokan megsérültek a münchenieknél.

A Bayern középpályása, Toni Kroos ugyanakkor megvédte edzőjét: "Teljesen normális, mindenki ezt tenné bajnoki arannyal a zsebében. Nyerni akartunk, de szombaton semmi se működött. De ez nem jelenti azt, hogy bárkinek is meccset ajándékoznánk."