A NAV a külföldi kézben lévő pékségekben razziázott

Vágólapra másolva!
Az MTI beszámolója szerint a Dél-Alföldön ellenőrizte a külföldi érdekeltségű pékáruboltokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, és háromnegyedüknél talált valamilyen szabálytalanságot.
Vágólapra másolva!

Az adóellenőrök a helyszínek háromnegyedénél bukkant szabálytalanságokra. Volt, ahol a nyugtaadást mulasztották el, mások az alkalmazottakat nem jelentették be, akadtak üzletek, ahol a pénzkészlet nem egyezett a nyilvántartásokkal vagy éppen az online pénztárgép megrendelésekkel kapcsolatosan voltak mulasztások. A végrehajtók 187 ezer forint készpénzt, 204 ezer forint értékű romlandó árut, valamint 40 millió forint értékű ingóságot foglaltak le.

Az élelmiszerlánc-biztonsági és állat-egészségügyi igazgatóság munkatársai megállapították, hogy az üzletekben több esetben megsértették a higiéniás előírásokat, lejárt fogyaszthatósági idejű alapanyagot használtak fel. Az egyik helyszínen helytelen tárolás miatt a húskészítmények forgalmi korlátozását, valamint megsemmisítését is elrendelték. Találkoztak olyan vállalkozással is, ahol sem a termékek jelölése, sem az eladók egészségügyi alkalmassága nem volt rendben.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársai két munkavállalási, tartózkodási szabályokat megsértő külföldi állampolgárt is találtak az ellenőrzéskor, akiket kiutasítottak az országból.