Vágólapra másolva!
A Chelsea 3-1-es, a Dortmund 3-0-s hátrányt próbál ledolgozni a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek keddi visszavágóin, és van is mibe kapaszkodniuk. A londoniak otthon jól védekeznek, és a PSG-ben nem lesz ott Ibra, a Dortmund pedig igazi "második félidő-specialista", legalábbis az edzője szerint. A párharc keddi felvonását nemcsak a tévében, hanem élő streamen is követheti az Origón.

Valami történt José Mourinhóval, mióta elhagyta az Intert. Korábban mindenhol imádták a játékosai, bárhonnan távozott, könnyek között búcsúztatták a csapatai, de az Internél letudott, roppant sikeres időszak után minden megváltozott. Spanyolországban most jelenik meg a könyv arról, hogy viselkedett a Real Madridnál, ahonnan viharos körülmények között, általános utálat tárgyaként távozott, és a Chelsea-nél is többször odaszólt a játékosainak a sajtón keresztül. Nem kizárt, hogy Mourinho erősen megkopott mítoszának is köze van a dologhoz.

A Realnál nehéz lenne sikeresnek nevezni a működését, a Chelsea-nél pedig lehet még sikeres a szezonja, de több jel – köztük maga Mourinho nyilatkozatai – is azt mutatják, ennek van kisebb esélye. A Bajnokok Ligájában például egy komoly hegyet kellene megmászni: a PSG ellen annyira jó volt a Chelsea-nek a 2-1-es vereség Párizsban, hogy a 93. percben Javi Pastore egy „nevetséges” góllal a kiesés szélére sodorta a londoniakat. Mourinho tajtékzott egy sort, és kicsit reményvesztettnek tűnt a visszavágó előtt is.

A szokásos öntömjén („két döntőt is nyertem már”) után a greenwichi idővel próbálta megzavarni a párizsiakat. „Lehet, hogy 9.30-re kiesünk a BL-ből, de 7.45-kor még lesz esélyünk rá, hogy az elődöntőbe jussunk. Az a feladatunk, hogy 7.45-kor arcunkon mosollyal, a győzelembe vetett hittel lépjünk pályára, aztán meglátjuk, mire lesz elég.” – nyilatkozta Mourinho, majd hozzátette, számít a közönség segítségére, de a játékosainak kell tűzbe hozniuk a Stamford Bridge-et.

Jose Mourinho, Chelsea Forrás: AFP/Glyn Kirk

A Chelsea egyébként távolról sem olyan esélytelen, mint sokan gondolják. Legutóbbi nyolc meccsén nem kapott gólt saját pályáján, az ellenféltől pedig hiányozni fog Zlatan Ibrahimovic, akit az az Edinson Cavani helyettesít majd, aki nagyszerű csatár, de Ibra miatt lassan egy éve nem játszott centert. Igaz, a Chelsea-nek is bőven lesz hiányzója, Ramires eltiltott, John Obi Mikel, Mohamed Salah, André Schürrle és a hírek szerint Samuel Eto’o is kihagyja a meccset sérülés miatt.

A Chelsea-PSG mérkőzésről akkor sem marad le, ha sokan tolonganak a képernyő előtt a kocsmában, vagy ha épp a kezdő sípszó előtt romlik el a tévéje: egy regisztráció és a 330 forintos "meccsjegy" kifizetése után akár mobilon is láthatja a Sport TV közvetítését. Később, a BL-idény minden szakaszában megtalálja az online streamet a Sport TV meccseiről.

Ráér az első gól

Érdekes nyilatkozatból a másik negyeddöntő előtt sem volt hiány. „Fogalmam sincs, miért mondja mindenki, hogy gólt kell szereznünk az első öt percben – kezdte Jürgen Klopp, a 3-0-s hátrányból rajtoló Borussia Dortmund edzője. Klopp szerint ki lehet esni a Real Madriddal szemben, de fontos, hogy jó teljesítménnyel távozzanak, ha úgy alakul. „Mi amolyan második félidő-specialisták vagyunk, és most jött el a negyeddöntő második félideje – csöpögtette némi reményt a szurkolókba a szenvedélyes kirohanásairól ismert szakember.

Carlo Ancelotti kicsit tart a visszatérő Lewandowskitól, de azért valószínűleg nem voltak álmatlan éjszakái a visszavágó előt. „A csapat mentálisan jól reagált a két La Liga-vereségre, és bízom benne, hogy a szezon hátralevő részében ugyanolyan magas szinten fogunk játszani, mint a hétvégi bajnokin. Dortmundban is támadnunk kell, mert ebben vagyunk a legjobbak” – mondta az olasz, akinek nagyon fontos a BL, mert a bajnokság jó eséllyel elment a Realnak.

A Madridból hiányozni fog a teljes balszárny, C. Ronaldo és Marcelo mellett Jesé és Arbeloa sem játszik, de a Dortmundnál is hosszú a hiányzók listája. Nehéz elképzelni, hogy a roppant tartalékos német csapat egy szépségtapasz-győzelmen kívül bármi másban reménykedhet, de láttunk már a BL-ben ennél meglepőbb végkimenetelt is.