Botka László inkább polgármester maradna

Vágólapra másolva!
A MSZP országos választmányának az elnöke szerzett mandátumot a választásokon, de most egy interjúban azt mondta, hogy ismét jelölteti magát a polgármesteri tisztségért Szegeden.
Vágólapra másolva!

Az MSZP választmányi elnöke egy vasárnap megjelent interjúban azt mondta: arra készül, hogy az önkormányzati választáson újra elnyerje a szegediek bizalmát – írja a Szegedma.hu. A lap emlékeztet rá, hogy Szeged polgármestere, az MSZP országos választmányának az elnöke a Kormányváltóknak nevezett baloldali összefogás listájának hatodik helyéről szerzett mandátumot az április 6-i választáson.

Csakhogy a parlamenti képviselőkre vonatkozó szabályozások értelmében az idén már összeférhetetlen lesz – sok egyéb mellett – a polgármesteri tisztség is az országgyűlési képviselőséggel – emlékeztet a lap.

Botka László 2002 óta Szeged polgármestere, és korábban sokáig lebegtette, hogy jelölteti-e magát ismét a 2014-es, ősszel esedékes önkormányzati választáson. Többször is azt mondta: akkor indul, ha “a városnak, a szegedieknek szükségük lesz rá”, és “erre kérik”.

A baloldal választási vereségét követően azonban a Vasárnapi Híreknek adott interjúban egyértelművé tette: indul a polgármesteri posztért. A lapnak azt mondta: “Én arra készülök, hogy az önkormányzati választáson újra elnyerjem a szegediek bizalmát.”

Az MSZP októberben tart teljes tisztújítást, Botka László választmányi elnök kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy indul-e a pártelnöki posztért.