Megdöbbentek a Trónok harca nézői

Trónok harca
Vágólapra másolva!
A negyedik évad második része újfent nagy fordulattal szolgált. A cikk spoilereket tartalmaz, csak az olvasson tovább, akit nem zavar, ha megtud pár fordulatot az új epizódból.
Vágólapra másolva!

Miután nézettségi rekorddal és erős résszel nyitott a Trónok harca újabb évadja, sokan azt várhatták, hogy a folytatásban egy kissé leül a sztori, hiszen nem könnyű tíz epizódon át tartani a szintet – de persze nem így történt. Aki s könyv tempójában halad, az természetesen nem ütközött meg a folytatáson, a királyi esküvőn, de aki csak a sorozatot követi, és nem olvassa az ezeroldalas köteteket, az megint csak nézhetett üveges szemmel, mint egykor Ned Stark levágott feje a karón.

Trónok harca Forrás: HBO

Sötét képekkel, erdei embervadászattal nyitunk, az egyik legjelentősebb szemétláda, Ramsay újabb kegyetlenkedése, Theon folytatódó szenvedése adja az alapot, miközben vérebek marcangolnak szét egy üldözött lányt. A meglehetősen borongósra, brutálisra sikeredett epizódban látjuk még Stannist és társaságát is, ott sem jobb a helyzet, konkrétan emberáldozatot mutatnak be.

Trónok harca Forrás: HBO

Pár szelídebb jelenet is akad, Jaime szerencsétlen próbálkozásait figyelhetjük meg, amint bal kézzel próbál vívni, Bran is kap pár szürreális, természetfeletti eseményekkel terhelt percet, illetve Tyrion zaklatott magánéletébe is bepillanthatunk. Az epizód azonban nem a nyomorékról és a törpéről szól, azaz nem elsősorban róluk, hanem az egyik legellenszenvesebb karakterről, Joffrey királyról (akinek már a hangja is épp olyan idegesítő és bicskanyitogató, mint Ramsayé).

Trónok harca Forrás: HBO

2011, a Trónok harca indulása előtt az ír Jack Gleeson, aki a tahó Joffreyt játssza, jóformán ismeretlen volt, de ezután sem lesz sokkal könnyebb dolga, mint pályája elején. Mindenki a tenyérbemászó karakterrel, Cersei elkényeztetett, öntelt, pökhendi fiával azonosítja majd egy jó darabig, mivel sikerült emlékezetesen és karakteresen eljátszani az önnön nagyságával eltelt, másokat megalázni szerető ifjú uralkodót, aki emellett még sunyi és gyáva is. Nos, őt már nem sokáig látja a tévéző, maradjunk ennyiben.

Trónok harca Forrás: HBO

Joffrey válogatott disznóságairól és szemétkedéseiről itt olvashatunk többet.