Ibizán nyílik a világ legdrágább étterme

Sublimotion, a világ legdrágább étterme Ibizán
Sublimotion, a világ legdrágább étterme Ibizán
Vágólapra másolva!
Egy húszfogásos menü 460 ezer forintba kerül majd az avantgárd vendéglátóhelyen.
Vágólapra másolva!

Spanyolország buliszigete, a Földközi-tengerben található Ibiza ad otthont hamarosan a világ legdrágább éttermének – írja a The Local. A Sublimotion június 1-jétől a Playa d'en Bossa strandon nyitó Hard Rock Hotelben várja majd vendégeit, egyszerre mindössze tizenkettőt. Az 1500 eurós menüért 20 fogást adnak majd.

Az étterem különlegessége, hogy nemcsak az ízlelőbimbókra akarnak hatni a tulajdonosok. Különleges fényekkel, megvilágításokkal, hangokkal és lebegő tányérokkal igyekeznek összérzékszervi élmény nyújtani a betérőknek.

Az ételt a két Michelin-csillagos Paco Roncero fogja felszolgálni, aki különleges gasztronómiai utazást ígér a Sublimotion honlapján. Erre szükség is lesz, mert a menü ára kirívóan magas még a hasonló színvonalú helyekhez képest is. A brit Restaurant magazin által legjobbnak tartott étterem, a geronai Celler de Can Roca például 165 euróért kínálja a menüsorát, de a Daily Meal tavaly decemberi listáján a világ legdrágább helyének tartott kiotói Kitchóban is „csak" 450 eurót kell fizetni.