Kapkodják a Bayer gyógyszereit

Vágólapra másolva!
Egy év alatt közel 12 százalékkal ugrott meg Németország egyik legnagyobb gyógyszeripari cégének a Bayernek az üzemi eredménye. A vállalat elsősorban öt új gyógyszere iránti növekvő keresletnek köszönheti a megugró eredményeket. 
Vágólapra másolva!
  • A Bayer adózás előtti, értékcsökkenéssel növelt üzemi eredménye (EBITDA) egy év alatt 12 százalékkal, 2,74 milliárd euróra növekedett az első negyedévben. Ezzel sikerült felülteljesíteni az elemzői várakozásokat (2,56 milliárd euró).
  • Az árbevétel 2,8 százalékkal ugrott meg egy év alatt, és 10,56 milliárd eurót tett ki (várt: 10,54 milliárd euró).
  • A cég eredményeit elsősorban az öt új gyógyszerük javította az első negyedév során, melyek az év hátralévő részében is a növekedés fő motorjai lesznek a vállalat várakozásai szerint.
  • A gyógyszeripari óriás megerősítette idei eredményvárakozásait, melyek szerint 41-42 milliárd eurós árbevételt érhetnek el idén, míg az EBITDA-eredmény alacsony-közepes egyszámjegyű ütemben bővülhet.
  • A vállalathoz közeli források szerint a Bayer a műanyag-gyártó üzletágának a leválasztásán gondolkodik. A MaterialScience egység eredménye több mint a negyedével zuhant vissza tavaly, és az üzletág kiátásai sem túl optimisták a cég szerint, melynek eladásával nagyobb energiákkal tudna a gyógyszergyártó tevékenységére fókuszálni a Bayer. A MaterialScience-ért az Evonik érdeklődik a hírek szerint. Az egységet 7,8 milliárd euróra értékeli a Bayer.
  • Az eredményekre és hírekre 4,1 százalékos ugrással nyitottak a gyógyszergyártó részvényei.
Forrás: Investor.hu