Vágólapra másolva!
A Paks 1-0-ra legyőzte idegenben a Szombathelyi Haladást az NB I 28. forduló zárómérkőzésén. A Paksnak ez volt sorozatban a harmadik sikere, és ezzel bennmaradt. Vereségükkel a szombathelyiek elveszítették esélyüket a harmadik hely megszerzésére, miután két fordulóval a vége előtt hat pontra nőtt a hátrányuk a Videotonnal és a Ferencvárossal szemben, és a győzelmek számát tekintve már nem érhetik utol az előttük lévőket.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Szombathelyi Haladás - Paks 0-1 (0-1)
Szombathely, 1200 néző, v.: Szabó
Haladás: Rózsa - Schimmer (Németh a szünetben), Guzmics, Tóth, Bosnjak - Nagy I, Simon Á., Fehér, Iszlai (Medgyes 70.), Radó - Hrepka (Gyurján 64.)
Paks: Molnár - Heffler, Fiola, Kovács, Szabó - Könyves (Kulcsár 76.), Bori, Kecskés, Windecker, Bartha (Báló 87.) - Simon A. (Kiss 83.)
gól: Simon (23., büntetőből)
sárga lap: Tóth (23.), Hrepka (43.), Nagy (61.), Simon Á. (67.), Guzmics (86.), illetve Szabó (38.), Kulcsár (79.)

A kellemetlen idő és a felázott pálya alapvetően meghatározta a mérkőzés képét. A csapatok próbálkoztak, ám sok volt a hiba a játékban. Az első félidő közepén a vendégcsapat büntetőből jutott vezetéshez, majd előnyét biztosan tartotta meg a szünetig.

A fordulás után ment előre a hazai együttes, de a zuhogó esőben nem tudta feltörni a vendégek védelmét, akik így megszerezték a számukra fontos a három pontot.