Vágólapra másolva!
Gera Zoltána a Csakfoci.hu-nak adott interjúban elmondta, egyelőre még nem tudja, maradhat-e a West Bromwich Albionnál, de szívesen focizna továbbra is Angliában, mert úgy érzi, pár jó éve még lehet, és a fiizikai tesztek is ezt igazolják.

Gera az utóbbi időben egy húzódással bajlódott, nem is lépett pályára a Premier League hajrájában, és mivel a szerződése a szezon végén lejár, úgy tűnt, távozhat a West Bromtól. "A szurkolók már elbúcsúztak tőlem, de én arról nem tudok, hogy a klub már jelezte volna azt, hogy nem számolnak velem. A szerződésem valóban lejár és az is igaz, hogy utolsó pár hét nem tett jót, de szerencsére most már rendben vagyok. Jelenleg zajlik az egyeztetés a klubbal, kiderül a napokban, hogy nekik mi az elképzelésük, akarják-e, hogy maradjak. 1-2 hét múlva többet fogok tudni, de egyébként is bőven van most idő a legmegfelelőbb lehetőséget megtalálni" - nyilatkozta a támadó középpályás.

Gera azt mondta, számára az a legfontosabb, hogy olyan klubban folytassa, ahol esélye van sokat játszani, és Anglia amiatt élvez előnyt, mert a családjára is gondolnia kell. "Itt jól érezzük magunkat, ráadásul engem is jobban ismernek" - mondott még egy érvet amellett, hogy Angliában maradjon. Gera úgy érzi, a Premier League stílusa jobban passzol hozzá, a másodosztályt sokkal megterhelőbbnek tartja, és ha csak oda hívnák, akkor erősen megfontolná, hogy igent mondjon. "Van még olyan álmom is, hogy esetleg a Bajnokok Ligájában szerepeljek. Ha olyan klubtól érkezne megkeresés, amellyel erre jó esélyem lenne, akkor elképzelhető, hogy még úgyis bevállalnám, hogy a bajnokság szintje nyilván gyengébb lenne a Premier League-nél".

A 35 éves játékost elsősorban az motiválja, hogy még mindig nagyon szeret futballozni, másodsorban pedig az, hogy rengeteg energiát fektetette a felépülésébe, és szeretné ennek learatni a gyümölcsét, valamint megmutatni, hogy ennyi idősen is képes jó játékra, ráadásul nagyon magas szinten. "A tesztjeim alapján fizikálisan jó pár év bennem van még. Én is így érzem, bírom a tempót, a terhelést. A különféle mérések pont azt mutatják, hogy nagyon jók a testi adottságaim, az eredményeim pedig ugyanolyan jók, mint 5 éve. A kulcskérdés az, hogy a sérülések mennyire kerülnek el" - magyarázta Gera.

Gera nem gondolta, amikor kikerült Angliába, hogy tíz év múlva is ott lesz, és azt gondolta, ha 30 évesen még PL-játékos lesz, az nagy dolognak számít majd. "35 évesen még itt vagyok, még érzem magamban az erőt a folytatáshoz, ez pedig nagyon jó dolog. Sőt, rájöttem arra is, hogy harmincon túl nem egyre nehezebb, hanem egyre könnyebb a Premier Leauge-ben futballozni."

Gerának amiatt van hiányérzete, hogy a sérülések miatt nem tudott még feljebb jutni, pedig az első idénye például nagyon jól sikerült, és úgy érezte, alakulhatott volna máshogy is a sorsa. Szerinte sokat számított, hogy ahogy Angliába szerződött, belátta, hogy a játékát gyökeresen meg kell változtatnia.

"Ha azt a stílust erőltetem, mint otthon, akkor fél vagy egy év után mehetek haza. Szerencsére sikerült megértenem, felfognom azt, hogy egyszerűen muszáj 1-2 érintővel futballoznom, mert ha nem, akkor jönnek, és a kezembe adják a lábamat".

Gera 77-szer játszott a válogatottban, de úgy érzi, most nem reális, hogy behívják, egyelőre az a legfontosabb, hogy játsszon, és ha hívják, örömmel megy majd. "De reálisan nézve nem valószínű, hogy az elkövetkező időszakban rám számítanának, vagy rám épüljön a csapat. A kapitánnyal egyszer beszéltünk, amikor megkérdezte, hogy akár 20-30 percre is jönnék-e? Mondtam, hogy persze. Nincs ezzel a probléma, el kell fogadni, hogy az idők változnak".