A világ legdrágább szállodái

a genfi Hotel Président Wilson szálloda Royal Penthouse lakosztálya, ami a legdrágább a világon
Vágólapra másolva!
Utazni sokféleképpen lehet az anyagi lehetőségek szerint. Van az utazóknak egy szűk rétege, akiknek nem számít a pénz, ha szállásról van szó, mindenhol a luxust keresik. A Matador Network összeállítást közölt a világ legdrágább szállodáiról.
Vágólapra másolva!

Hotel Connaught, apartman, London, Nagy-Britannia

Forrás: Hotel Connaught

Napi 23 500 dollárért (5,2 millió forint) saját inas jár az apartmanhoz, a menüt a Michelin-csillagos Helene Darroze készíti. A balkon London felkapott Mayfair városrészére néz. További képek itt.

Hotel Cala di Volpe, elnöki lakosztály, Porto Cervo, Olaszország

Forrás: Hotel Cala di Volpe

A szardíniai hotel lakosztálya 26 000 dollárba (5,8 millió forint) kerül, három hálószobával, szoláriummal, saját medencével és fitness-szobával, mind a három fürdőszobához jacuzzi tartozik. További képek itt.

Shangri-La Bosphorus, Shangri-La lakosztály, Isztambul, Törökország

Forrás: Shangri-La Bosphorus

26 385 dollárért (5,9 millió forint) az isztambuli Shangri-La hotel egész felső emeletét ki lehet bérelni, ahonnan remek kilátás nyílik a Boszporuszra. A fürdőszoba tükrében beépített televízió van. További képek itt.

Mandarin Oriental, elnöki lakosztály, Sanghaj, Kína

Forrás: Mandarin Oriental

A kínai metropolisz Putung városrészében található szálloda 25. emeletéről pazar kilátás nyílik a környező felhőkarcolókra. A kéthálószobás lakosztályban 26 450 dollárba (5,9 millió forint) kerül egy éjszaka, és saját „borospincéje" is van. További képek itt.

Hôtel Plaza Athénée, királyi lakosztály, Párizs, Franciaország

Forrás: Hôtel Plaza Athénée

A maga 450 négyzetméterével ez a lakosztály a legnagyobb hotelszoba Párizsban. Egy éjszaka 27 000 dollárba (6 millió forint) kerül. A tévék itt is a tükör be vannak rejtve, a hímzéseket aranyszállal végezték. További képek itt.

St. Regis Mauritius, St. Regis villa, Mauritius

Forrás: St. Regis Mauritius

Ez a legnagyobb villa a szigeten, 30 000 dollárt (6,7 millió forint) kell fizetni érte. Jacuczzi, társalgó, bár és saját séf jár hozzá. További képek itt.

St. Regis Saadiyat Island, királyi lakosztály, Egyesült Arab Emírségek

Forrás: St. Regis Saadiyat Island

Az emírségekben ez a legnagyobb hotelszoba. A két szint, az inas és a saját színház 35 000 dollárba (7,8 millió forint) kerül egy éjszakára. Tartozik hozzá egy medence és egy játékszoba is. További képek itt.

Grand Resort Lagonissi, királyi villa, Athén, Görögország

Forrás: Grand Resort Lagonissi

A 35 ezer dollárba (7,8 millió forint) kerülő lakosztály mindkét hálószobájához márványozott fürdőszoba tartozik gőzfürdővel. Saját masszázstér, fűtött medence és egy strandra néző napozórész is van hozzá. További képek itt.

Grand Hyatt Cannes Hôtel Martinez, penthouse lakosztály, Cannes, Franciaország

Forrás: Grand Hyatt Cannes Hôtel Martinez

A 37 500 dolláros (8,4 millió forint) lakosztály jacuzzijából gyönyörködni lehet a cannes-i öbölben. A híres filmfesztivál idejére az ára 52 000 dollárra emelkedik a város legdrágább szállásának. További képek itt.

Laucala Island Resort, a Hilltop-birtok tulajdonosának szállása, Fidzsi-szigetek

Forrás: Laucala Island Resort

Nem elég, hogy 40 ezer dollárba (8,9 millió forint) kerül itt egy éjszaka, de kérvényt kell benyújtani, hogy az ember itt költhesse el a pénzét. A sziget a Red Bull tulajdonosáé, és összesen 25 villa van rajta, de ez a legjobb. Fantasztikus panoráma, ingyen masszázs, lovaglás a strandra. További képek itt.

Palms Resort, Sky villa, Las Vegas, Egyesült Államok

Forrás: Palms Resort

A villába saját lifttel lehet feljutni, a balkonra épített medencéből kilátás nyílik a város híres utcájára, a Stripre. Szauna és 24 órás inasszolgálat is jár az érte kért 40 000 dolláért (8,9 millió forint). További képek itt.

Four Seasons in New York, Ty Warner Penthouse, New York, Egyesült Államok

Forrás: Four Seasons in New York

Ez a legmagasabban fekvő hotelszoba New Yorkban, 360 fokos panoráma nyílik róla a metropoliszra. Saját recepciója és könyvtára van. Csak hárman lakhatnak benne 45 000 dollárért (10 millió forint). További képek itt.

Raj Palace Hotel, Shahi Mahal lakosztály, Dzsaipur, India

Forrás: Raj Palace Hotel

Hat hálószobát, saját színházat, könyvtárat és konyhai személyzetet is adnak azért a 45 000 dollárért (10 millió forint), amibe ez a lakosztály kerül. További képek itt.

Hôtel Président Wilson, királyi penthouse lakosztály, Genf, Svájc

Forrás: Hotel Président Wilson

68 ezer dollárért (15,2 millió forint) ez jelenleg a legdrágább hotelszoba a világon. Saját liftje, konditerme, billiárd asztala, Steinway zongorája van, és csodálatos kilátás nyílik a balkonjáról a Genfi tóra. A szállodáról itt olvashatja korábbi cikkünket, további képeket pedig itt nézhet.