Vágólapra másolva!
Az Origo az FTC-hez közeli forrásból úgy értesült, hogy a klub a nyáron leigazolja Futács Márkót és Tarmo Kinket.

A 24 éves Futács játszott már a Fradiban, onnan igazolt 2006-ban a francia Nancyhoz, majd megfordult Németországban (Werder Bremen, Ingolstadt) és Angliában (Portsmouth, Leicester, Blackpool) is.

Az U20-as válogatottal 2009-ben vb-bronzérmet nyerő Futács jelenleg Diósgyőrben szerepel kölcsönben, a bajnokságban hét gólt szerzett, és a Ligakupát már begyűjtötte a csapattal, amely még a Magyar Kupa döntőjében is érdekelt. Futács a finnek elleni, 2-1-re elvesztett barátságos meccsen csereként debütált a magyar válogatottban, és Pintér Attila szövetségi kapitány a dánok elleni, május 22-i felkészülési találkozó bő keretébe is behívta.

A 28 éves, észt válogatott Kink tavaly még a Győrrel lett bajnok, majd az olasz másodosztályú Vareséhez igazolt, de a tavaszi szezont már az NB I-es sereghajtó, azóta már kiesett Kaposvárnál kezdte meg. Kink öt gólt szerzett eddig, amivel fél idény is a Kaposvár házi gólkirálya lett.

Kinkről azt írták, hogy Thomas Dollnak, a Fradi német edzőjének tetszett a játéka az egymás elleni meccsen, Futácsot pedig már tavaly is ajánlgatták az akkori edzőnek, Ricardo Moniznak, aki végül nem tartott rá igényt. Információnk szerint Futács ugyanúgy kölcsönbe kerülne a Fradihoz, mint idén a Diósgyőrhöz.

Megkerestük a két játékossal kapcsolatban a Ferencvárost, de azt a választ kaptuk, hogy semmilyen pletykát nem szeretnének kommentálni.