Vágólapra másolva!
A Szeged két válogatott játékosával, Tóth Mártonnal és Nagy Viktorral erősít jövőre a Szolnoki Dózsa férfivízilabda-csapata, írja a Vlv.hu szakportál.

A Szeged férfivízilabda-csapata szerezte meg a harmadik helyet bajnokságban, miután a rájátszásos párharc harmadik összecsapásán 11-7-re legyőzte a Honvédot. A mérkőzés utolsó ob I-es fellépése volt a magyar vízilabda két korszakos alakjának is: a háromszoros olimpiai bajnok center, a szegedi Molnár Tamás 527. élvonalbeli meccsével búcsúzott, míg a kétszeres ötkarikás aranyérmes Honvéd-kapus, Gergely István 277 első osztályú meccsel zárta le pályafutását.

A találkozó után a Vlv.hu két szegedi távozóról is beszámolt, a szakportál szerint Tóth Márton és Nagy Viktor is Szolnokon folytatja pályafutását.

"Papíron egyéves szerződésem lesz a Szolnokkal, de természetesen akár hosszabb idő is lehet ebből" - nyilatkozta Tóth. "Nem titok, hogy jövőre a célunk mindhárom terepen - kupa, bajnokság, nemzetközi kupa - a legvégsőkig elmenni. Maximalista vagyok éppen ezért három aranyéremmel elégedett lennék."

A világbajnok kapus, Nagy Viktor két évre, az olimpiáig állapodott meg a Szolnokkal.

"Nem kellett sokat gondolkodnom. Egy ilyen ajánlatra - és most nem az anyagiakra, hanem az összeálló csapatra gondolok -, nehéz is lett volna nemet mondani. A mi sportágunkban minden játékos arra törekszik, hogy a lehető legjobb csapatban szerepelhessen. És jövőre Szolnokon olyan csapat lesz, amilyenben mindig is szerettem volna játszani. Ötször voltam magyar bajnok, ötször kupagyőztes, szeretnék tízszeres magyar bajnok és tízszeres kupagyőztes lenni, de legalább egyszer BL-győztes is. Úgy érzem, hogy ehhez Magyarország legjobb csapatában kell játszani"” - mondta.