Vágólapra másolva!
A Videoton FC klubigazgatójaként tevékenykedik a továbbiakban Burcsa Győző, a fehérváriak korábbi UEFA-kupa-döntős játékosa. A klubvezetés az ő munkáját tekintené a tervszerű építkezés egyik alapkövének.

"Nagy a feladat és érdekes a kihívás. Két hete még nem gondoltam volna, hogy erről fogunk beszélgetni. Kovács Ferenc megkeresésére, illetve az ő támogatásával kerültem kapcsolatba a tulajdonossal és a vezetőkkel, és úgy érzem, komoly, embert próbáló, ugyanakkor imponáló feladat vár rám a Videotonnál" - nyilatkozta Burcsa a klub hivatalos honlapján. "Feri bácsi olyan jövőképet vázolt, amibe az én hozzáállásom, mentalitásom beleillik. Ahogy mondtam, a feladat nagyon vonzó számomra, hiszen ilyen jellegű munkát szerettem volna korábban is végezni."

Balogh Attila ügyvezető azt mondta, ez a pozíció eddig hiányposzt volt a Videoton FC szervezetében. "A tervszerű építkezés egyik alapkövét jelenti majd az ő munkássága, és azt, hogy egy jövőbe tekintő stratégia mentén tudjunk döntéseket hozni például az igazolások, a keret kialakítása kapcsán, és ne csak az aktuális vezetőedző véleményére kelljen hagyatkoznunk" - tette hozzá.

Burcsa Győző Fotó: Mudra László - Origo

Burcsa Győző 1954. március 13-án született Kaposváron. 1976 és 1981 között 147 bajnokin 57 gólt szerzett a Videoton színeiben, majd a korszak legjobb csapatához, a Rába ETO-hoz igazolt. A győri együttessel három év alatt két arany- és egy ezüstérmet nyert, 1983 őszen Pro Urbe díjban részesült a győri csapattársaival együtt. 1984-ben Magyar Kupa-döntőt játszott az ETO játékosaként a Siófok ellen.

1984-ben visszatért Székesfehérvárra, és tagja volt a legendás, UEFA-kupa-döntős, bajnoki bronzérmes Videotonnak. 1985-ben Franciaországba igazolt az Auxerre csapatába, ahol két szezont töltött el, együtt focizott többek között Eric Cantonával és a kapus Bruno Martinivel is. Tizennyolcszor játszott az olimpiai, 1979 és 1987 között pedig tizenötször a felnőtt válogatottban, részt vett az 1986-os mexikói vb-n is, ahol két mérkőzésen lépett pályára. Edzőként 1990 és 1992 között a Vidit irányította, majd Nyíregyházán, végül Sopronban vállalt munkát.