Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetek mozgásai alapján elmondható, hogy az amerikai pénzügyi szektor egyes vállalatai mozgalmas napok elé néznek. Jól azonosítható alakzatok rajzolódtak ki az elmúlt hetekben, amelyekből kitörés jöhet.
Vágólapra másolva!

BlackRock Inc.: Folytatódhat az emelkedés

A Black Rock árfolyama nagy lendülettel tört ki egy február óta életben lévő háromszögből. Jelenleg az 50 napos mozgóátlag környékén mozog.

Ha sikerül felpattannia erről a szintről, amit az MACD indikátor vételi jelzése is mutat, akkor akár a 320 dolláros szintet is megérintheti. Ennek a szinteknek az elérését a 38,2 százalékos Fibonacci-szint, illetve a 314 dollárnál kiépült ellenállás akadályozhatja meg.

Amennyiben elfogyna a papír lendülete, akkor egy fontos támasz zóna található a 300 dolláros szinten, amit az emelkedő trendvonal, a 200 napos mozgóátlag és a 61,8 százalékos Fibonacci-szint alkot.

BlackRock napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Capital One Financial Corp.: Háromszögből törhet ki

Az elmúlt napokban a Capital One Financial árfolyama egy emelkedő háromszögből tört ki, amelyet már hetek óta épít a papír.

Abban az esetben, ha az árfolyam gyengülése megáll a 78 dolláros szinten, akkor azt a háromszög visszatesztjeként lehetne értelmezni. A visszatesztet követően, az árfolyam emelkedése a 127,2 százalékos, illetve a 161,8 százalékos Fibonacci-szintekig tarthat, előbb 80,7, utóbbi pedig 84,1 dollárnál húzódik. Az árfolyam emelkedése szempontjából pozitív jelnek számít az MACD vételi jelzése, illetve az RSI emelkedő trendben való mozgása.

Ha az árfolyam beesne a háromszög vízszintes szára alá, akkor a háromszög emelkedő szára és az 50 napos mozgóátlag akadályozhatja meg a további gyengülést. Amennyiben ezek a támaszok is elesnének, akkor a 200 napos mozgóátlag lehet a következő támasz.

Capital One Financial napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Hartford Financial Services Group Inc.: Kitörés előtti csend

Az év eleje óta az árfolyam egy oldalazó háromszögben mozog, amiből a Bollinger-szalagok összeszűkülése miatt arra lehet következtetni, hogy hamarosan ki fog törni. Jelenleg az 50 napos és a 200 napos mozgóátlagok között tartózkodik a papír.

Ha erőre kapna az árfolyam és áttörné az 50 napos mozgóátlagot, illetve a háromszög csökkenő szárát, akkor megkezdheti az útját az alakzatból számolható 40 dolláros célár fele. A célár elérése előtt fontosabb ellenállás a 36,5 dolláros szint környékén húzódik. Az MACD indikátor vételi jelzésen áll, de ez könnyen változhat.

Ha az árfolyam az 50 napos mozgóátlag nyomására letörné a háromszög emelkedő szárát és a szorosan mellette húzódó 200 napos mozgóátlagot, akkor a 33,5 dolláros szinteken és a 32 dolláros szinteken húzódó támaszok állíthatják meg az árfolyam gyengülését.

Hartford Financial napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu