Rendes helyett modern család

Ed O'Neill Egy rém modern család
Ed O'Neill
Vágólapra másolva!
Az RTL+ egész nyáron adja az Egy rém modern család-ot, egyhuzamban a képernyőre kerül a második, harmadik és negyedik évad. A széria tavaly zsinórban negyedszerre nyerte el a legjobb vígjátéksorozatnak járó Emmyt, főszereplője pedig az az Ed O’Neill, akit világszerte Al Bundyként ismernek a tévénézők.
Vágólapra másolva!

Az Egy rém modern család (az HBO Comedyn még csak Modern család) három amerikai család mindennapjait mutatja be, az egyik főszerepet - nem véletlen az újabb magyar cím - az Egy rém rendes család Al Bundyja, Ed O'Neill játssza: itt egy hatvanas férfit alakít, aki elvesz egy feleannyi idős latin-amerikai nőt, és ezzel egy gyerek is a nyakába szakad. Az alkotók ezzel a felállással egy lehetséges családmodellt mutatnak be, amit két másikkal ellenpontoznak: megvizsgálnak egy minden tekintetben átlagos családot, valamint foglalkoznak egy meleg párral is, amely örökbe fogad egy vietnámi gyereket.

Egy rém modern család Forrás: ABC


A sorozat itthon nem kapott túl sok figyelmet, igaz, kis adókon is ment, az HBO Comedy után az RTL II adta, onnan került át az RTL+-ra. Az Egyesült Államokban azonban országos adón sugározzák, és igen kedvező fogadtatásban is részesült: tavaly zsinórban negyedszerre nyerte el a legjobb vígjátéksorozatnak járó Emmy-díjat, 2012-ben pedig Golden Globe-bal is jutalmazták ugyanebben a kategóriában. A tengerentúlon a nézettségre sem lehet panasz, már a legelső epizódra 12,6 millióan voltak kíváncsiak, a legtöbb nézőt, 14,5 milliót pedig a harmadik szezon dupla nyitórésze hozott.

Semmilyen családban nem megy simán

Al Bundy egykori megformálója, Ed O’Neill az Egy rém rendes család után szerepet kapott pár filmben, például A csontember-ben vagy a Telitalálat-ban, tévében viszont csak rövid életű vagy kevéssé ismert sorozatokban (A tizedik királyság, New York sűrűjében, Dragnet - Gyilkossági akták, John from Cincinnati) foglalkoztatták. Képernyős karrierje egyértelműen a Modern család-dal éledt újjá, bár a szerepet először Craig T. Nelsonnak ajánlották, aki azonban lemondta azt, helyette a Vásott szülők-ben tűnt fel.

O’Neill mindenesetre így is hamar azonosult a figurával: "Egy kicsit olyan vagyok, mint Jay, de csak mert hasonló a helyzetünk. Jay láthatóan szerényebb körülmények közül érkezett, onnan tört fel. Megalapította a saját cégét, és most ő a gardróbkirály. Csúcsminőségű gardróbokat készít drága otthonokba" - mondta a színész a Neon Tommy magazinnak, utalva arra, hogy ő sem színészdinasztiába született, apja acélipari munkás, anyja szociális munkás volt.

Ed O'Neill Forrás: ABC


"Nem panaszkodom a karakterre, az írók jól összerakták, és még mindig van benne kibontanivaló. Még mindig találnak ki különféle dolgokat, hogy hova vezet az útja, miket csinálhat. Most már kicsit nekem is írják, de ez természetes" - tette hozzá O’Neill, aki azt is elárulta, hogy a sorozatban - hiába is tűnnek egyes jelenetek improvizatívnak - minden nagyon aprólékosan meg van előre írva, csak néha a színészek is hozzáteszik az ötleteiket az írókéhoz.

A színész a szériában látható családmodelleket elemezve elmondta, szerinte semmilyen családban nem mennek könnyen a dolgok, de a tagok között mindig kell, hogy legyen egy bizonyos kötelék. Erre példa lehet saját magánélete is, hisz Catherine Rusoffot 1986-ban vette feleségül, de 1989-ben már el is váltak - hogy aztán 1993-ban újra összeházasodjanak, és két kislányuk is szülessen.

Az Egy rém rendes család többi szereplőjének utóéletéről itt írtunk korábban.