Uruguay nem tanult a spanyol példából

uruguay - costa rica, vb 2014, gól, duarte
Costa Rica's defender Oscar Duarte (C) celebrates scoring his team's second goal during a Group D football match between Uruguay and Costa Rica at the Castelao Stadium in Fortaleza during the 2014 FIFA World Cup on June 14, 2014. AFP PHOTO / RONALDO SCHEMIDT
Vágólapra másolva!
Hiába vezetett 1-0-ra, végül 3-1-es vereséget szenvedett a legutóbbi vb-4. Uruguay labdarúgó-válogatottja Costa Rica ellen a D csoport első fordulójában Óscar Tabárez szövetségi kapitány szerint nagy csapás érte a csapatot, de gyorsan regenerálódni kell.
Vágólapra másolva!

"Olyan érthetetlen hibákat követtünk el, amire évek óta nem volt példa. Pedig nagyon sokat beszéltünk a holland-spanyol meccs tanulságairól" - mondta a Tabárez, emlékeztetve a világbajnoki címvédő 5-1-es vereségére. "Costa Rica nagyon jól védekezett a második félidőben, uralta a játékot, és nemcsak az eredményesség tekintetében, hanem taktikailag is."

Tabarez azt mondta, a hibákért ő maga is vállalja a felelősséget, de a vereséghez nagyban hozzájárult az ellenfél kiválóan védő kapusa, Keylor Navas is. "19-én Anglia ellen játszunk, akkor visszaszerezhetjük azt, amit ma elveszítettünk” - tette hozzá a kapitány.

Costa Rica ünnepel Forrás: AFP/Ronaldo Schemidt

A Costa Rica-i válogatott egyik legjobbja, Joel Campbell azt mondta, ott lesznek az egyenes kieséses szakaszban is. "Biztos vagyok benne, hogy továbbjutunk a csoportból. Egy pillanatig nem hittem, hogy kikaphatunk, mérhetetlenül boldog vagyok" - nyilatkozta az Arsenal csatára, aki a legutóbbi szezont kölcsönben a görög Olimpiakosznál töltötte.

A győztes csapat kapitánya, Jorge Luis Pinto történelmi sikerről beszélt. "Ez a fontos győzelem pluszmotivációt ad nekünk, csak gratulálhatok csapatomnak a taktikus játékért. Ezt a csodálatos győzelmet az uruguayi népnek ajánlom. Most kell nyugodtnak, és érzelmileg kiegyensúlyozottnak maradni, hiszen nem jutottunk még tovább. Legyőztünk egy kiváló csapatot. Ennyi történt, semmi több."