Elindult az Év Példaképe pályázat

Vágólapra másolva!
A Példakép Alapítvány idén is keresi azt a vállalkozót, aki 2014-ben az Év Példaképe lesz. A 3 millió forintos fődíjjal és 1 millió forintos közönségdíjjal záruló pályázatra a gazdaság minden szektorából jelentkezhetnek a 40 év alatti vállalkozók.
Vágólapra másolva!

A Példakép Alapítvány civil kezdeményezés, célja a példaképként is szolgáló sikeres fiatal magyar vállalkozók bemutatása. Ilyenből Magyarországon sajnos nincs sok, a fiatalok vállalkozói hajlandósága alacsony. Az alapítvány úgy véli, ahhoz, hogy ez a tendencia megváltozzon, szükség van a bennünk élő vállalkozói kép megváltoztatására, a vállalkozói attitűd átformálására, és a vállalkozói szellem kibontakoztatására: „Azért dolgozunk, hogy a fiatal vállalkozók sikereit az egész ország megismerje, és ezeket a sikereket látva egyre több fiatal érezzen magában motivációt arra, hogy saját vállalkozásba fogjon és Magyarországon találja meg a boldogulását. Szükségesnek tartjuk, hogy az önfoglalkoztatás valódi alternatívaként jelenjen meg a fiatalok körében, a vállalkozói kultúra pedig pozitív irányba változzon” – írják.

A pályázat ingyenes és nyitott, a jelentkezési határidő 2014. augusztus 31. A jelentkezők közül 20 tagú, neves gazdasági szakemberekből és ismert vállalkozókból álló szakmai zsűri választja ki azt az 50 Példaképet, akiket egy exkluzív kiadványban az egész ország megismerhet.

Az Év Példaképe elismerést és az ezzel járó 3 millió forintos fődíjat a zsűri ítéli oda, és kiosztják az 1 millió forintos közönségdíjat is. A díjakat januárban adják át, és a Példaképek 2014 című kiadványt is ekkor mutatják be a szervezők.

A Példakép Alapítványról és az Év Példaképe Díjról bővebben a www.peldakep.hu oldalon olvashatunk.